Ameriks: Latvijā tiek pārāk lēni apgūta ES fondu nauda

© F64

Latvijā tiek pārāk lēni apgūta Eiropas Savienības (ES) fondu nauda, preses konferencē par Rīgas pašvaldības 2016.gada investīciju programmu sacīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR).

"Esam ļoti satraukti, cik lēni mums tiek apgūti ES fondi. Valdības līmenī ļoti daudz pretrunu, nākamā gada otrajā pusē jau būs puse no plānošanas perioda, un Latvija neko no četriem miljardiem praktiski nav apguvusi," sacīja Ameriks.

Viņš norādīja, ka nākamgad Rīgas pašvaldība centīsies pēc iespējas aktīvāk apgūt šos līdzekļus, pašlaik jau sagatavoti pieteikumi konkursam satiksmes projektu, piemēram, Austrumu maģistrāles posma no Vietalvas līdz Ieriķu ielai izbūvei, VEF Kultūras pils atjaunošanas darbiem, pastāstīja vicemērs.

"Rīgai ir būtiski savlaicīgi, nevis pēdējā gadā visu apgūt. Ja valsts 2016.gada budžets ir 8 miljardi, Rīgas - ap 800 miljoni, rēķinoties ar visām saistībām, jau nākamgad centīsimies intensīvi sākt ES līdzekļu piesaisti," solīja Ameriks.

Kā ziņots, šajā plānošanas periodā, no 2014. līdz 2020.gadam, Latvijai apgūšanai no ES fondiem - Eiropas Sociālā fonda (ESF), Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) un Kohēzijas fonda - paredzēti kopumā ap 4,4 miljardiem eiro.

 

Svarīgākais