"Rīgas satiksme" izmēģina ar dabasgāzi darbināmu autobusu

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" šonedēļ sākusi izmēģināt autobusu, ko darbina dabasgāze.

"Rīgas satiksme" informē, ka 13.autobusu maršrutā no Babītes stacijas līdz Rencēnu ielas rajonam testēšanas nolūkā norīkots "Mercedes-Benz Citaro CNG" autobuss.

Autobusam nav ierastā pilsētas autobusu zili baltā krāsojuma, norāda "Rīgas satiksme", aicinot klientus droši izmantot autobusu.

"Mercedes-Benz Citaro CNG" autobuss tiek darbināts ar dabas gāzi, tam ir zemā grīda. Autobusā nodrošināta elektroniskā norēķināšanās iespēja. Autobuss ir sudrabainā krāsā, un uz tā ir arī 'Rīgas satiksmes" logotips. Maršruta numurs būs atrodams autobusa priekšpusē.

Autobusu testēšanas nolūkā "Rīgas satiksme" bez maksas saņēmusi no SIA "Domenikss".

Jau ziņots, ka "Daimler AG" meitasuzņēmuma "EvoBus Gmbh" ģenerālpārstāvis Latvijā SIA "Domenikss" sācis jauna modeļa autobusa "Mercedes-Benz Citaro CNG" tirdzniecību.

"Mercedes-Benz Citaro CNG" autobusu dzinējs tiek darbināts, izmantojot videi daudz draudzīgāku un ekoloģiski tīrāku degvielu - saspiestu dabasgāzi. Tādējādi tas tiek atzīts par vienu no ekoloģiskākajiem un videi draudzīgākajiem šādas klases transportlīdzekļiem. Jaunā modeļa autobuss aprīkots ar astoņiem gāzes baloniem, kuru kopējais tilpums ir 1520 litru. Autobusa dabas gāzes patēriņš vidēji ir 380 litri uz 100 kilometriem.

"Mercedes-Benz Citaro CNG" ir arī samazināts izmešu daudzums, turklāt tā dzinējs darbojas ievērojami klusāk nekā autobusiem, kas tiek darbināti ar degvielu.

"Domeniksa" grupā ietilpst SIA "Domenikss" - "Daimler AG" ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar "Mercedes-Benz" vieglo un apvidus automobiļu, pasažieru un kravas mikroautobusu, kravas automobiļu, autobusu tirdzniecību un "Maybach" automobiļu tirdzniecību, autorizēts "Mitsubishi Fuso" ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar kravas automobiļu "Mitsubishi Fuso Canter" tirdzniecību, oriģinālo "Mercedes-Benz", "Mitsubishi Fuso" rezerves daļu tirdzniecību un servisa pakalpojumu sniegšanu, SIA "Domenikss" filiāles Ventspilī un Daugavpilī un SIA "Baltijas auto centrs", kas tirgo mazlietotus automobiļus.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais