Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Brīvdienās Rīgas Ekonomikas augstskolā notiks starptautisks debašu turnīrs

© wikipedia

No 12. līdz 13. decembrim Rīgas Ekonomikas augstskolā notiks starptautisks debašu turnīrs 17th SSE Riga IV. Kā viens no lielākajiem studentu debašu turnīriem kontinentālajā Eiropā, 17th SSE Riga IV šogad norisinās arī Baltijas Debašu līgas ievtaros. Turnīrs pulcēs vairāk nekā 200 augstskolu studentus no 15 dažādām valstīm.

Rīgas Ekonomikas augstskolas Debašu kluba rīkotais turnīrs šogad norisinās jau 17. reizi, un tas katru gadu piesaista 150 – 250 dalībniekus no visas pasaules. Sacensības norisināsies divu dienu garumā, kuru laikā studenti piedalīsies piecās atlases kārtās, ceturtdaļfinālos, pusfinālos, kā arī finālā. Debates notiek britu parlamentāro debašu stilā, kas ir visplašāk izmantotais debašu sacensību formāts visā pasaulē un ir radies, iedvesmojoties no Lielbritānijas parlamenta debatēm.

Britu parlamentāro debašu kustība ir lielākā studentu vadītā kustība pasaulē, un Rīgas Ekonomikas augstskolas Debašu klubs spēlē svarīgu lomu debašu kultūras veicināšanā un popularizēšanā Latvijā un Austrumeiropā, katru gadu piedaloties vairāku debašu turnīru un debašu apmācību semināru rīkošanā. Papildus tam Rīgas Ekonomikas augstskolas Debašu kluba dalībnieki ir veiksmīgi pārstāvējuši Latvijas debatētājus vairāk nekā 100 starptautiskos turnīros gan kā Pasaules un Eiropas Debašu čempionātu finālisti un augsta līmeņa dalībnieki, gan arī kā prestižo Oksfordas un Kembridžas debašu turnīru uzvarētāji.

17th SSE Riga IV šogad norisinās kā lielākais no Baltijas Debašu Līgas turnīriem. Šo līgu organizē Latvijas Debašu asociācija “Quo Tu Domā?” ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Rīgā atbalstu, un tās ietvaros šogad Baltijas valstīs norisināsies 6 dažādi debašu turnīri. Papildus tam, kā nozīmīgu un starptautisku sadarbību veicinošu pasākumu, turnīra norisi atbalsta arī Amerikas Savienoto Valstu, Norvēģijas Karalistes un Zviedrijas Karalistes vēstniecības.