Pie Saeimas apmēram 30 cilvēki pauduši neapmierinātību ar parlamenta darbu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Šodien ap pusdienlaiku Rīgā, pie Saeimas ēkas, apmēram 30 cilvēki bija sapulcējušies, lai paustu neapmierinātību ar parlamenta darbu.

Akcijas dalībnieki uz pasākumu bija ieradušies ar plakātiem, uz kuriem rakstīts "Nost ar visatļautību - Vienotību un Zaļo Zagļu Savienību", "Pārtraukt genocīdu" un citi aicinājumi. Divi klātesošie turēja karogu ar pērkonkrusta simbolu, kurā redzama nacistiskajā Vācijā izmantotajai svastikai līdzīga zīme. Protestētāji aģentūrai LETA gan noliedza, ka izmantotais simbols būtu saistāms ar nacistu lietoto zīmi.

Kāds aktīvs protestētājs neapmierinātības paušanai izmantoja skaļruni.

Kā ziņots, protestu organizēja Kaspars Savickis, kura mērķis esot "izteikt neapmierinātību ar Saeimas darbu".

Savickis iepriekš bija izplatījis paziņojumu masu medijiem, aicinot cilvēkus piedalīties šajā sapulcē un paužot viedokli, ka "Saeimai ir jāatkāpjas".

"[Ministru prezidente] Straujuma demisionēja, taču viņas demisija neatceļ nevienu lēmumu, ko ir pieņēmusi valdība, tādējādi ir pilnīgi bezjēdzīgi nomainīt vienu nekompetentu marioneti pret citu nekompetentu marioneti jau kuru reizi. Joprojām trūcīgo nozaru algas paliek iepriekšējā līmenī, joprojām ministru algas tiek paaugstinātas un prēmijas tiek izmaksātas avansā, joprojām Latvijai ir jāuzņemas saistības, kuras ir nāvējošas tās ekonomikai un kultūrai," norādīts minētajā paziņojumā.

"Vai mums ir vajadzīga valdība, kas neaizstāv latviešu tautas intereses, tā vietā realizējot Briseles diktātu? Tāda valdība ir jāmaina, lai vietā nāk Latvijas tautai lojāli cilvēki," turpina Savickis.

Kā ziņots, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) 7.decembrī paziņoja par atkāpšanos no amata.

Līdzšinējai koalīcijai kopumā ir 61 deputāta atbalsts - "Vienotības" 23, ZZS 21 un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK 17 parlamentāriešu. Savukārt opozīcijas rindās pašlaik ir 38 deputāti, kuriem ir tiesības balsot Saeimas sēdē, - 24 "Saskaņas", septiņi LRA un septiņi partijas "No sirds Latvijai" parlamentārieši. No LRA Saeimā ievēlēti astoņi deputāti, taču Dainim Liepiņam ir liegtas tiesības piedalīties Saeimas sēdēs, jo parlaments ļāvis turpināt viņa lietas iztiesāšanu.

 

Latvijā

“Dzīvoju Latvijā jau vairāk nekā deviņus gadus,” teic rakstnieks, publicists un vēsturnieks Dmitrijs Savins, kura dzimtene ir Krievija, Aizbaikāls, pilsēta Čita. “Pirms tam nekad nebiju domājis, ka kļūšu par emigrantu. Bet mēs visi zinām, kāda ir situācija mūsdienu Krievijā. Tāpēc mana aizbraukšana bija loģisks rezultāts manam politiskajam darbam Krievijā. Man Krievijā bija tikai divi varianti: cietums vai emigrācija.” Intervija ar Dmitriju notiek latviski.

Svarīgākais