Bēgļu koordinācijas centra darbībai nākamgad plāno atvēlēt ap 40 000 eiro

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Publicitātes foto

Bēgļu koordinācijas centra darbībai Rīgā nākamā gada budžetā plāno atvēlēt 39 865 eiro, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Šajā summā iekļauta divu jaunu amata vietu - bēgļu koordinators - izveide no nākamā gada. Katrs no koordinatoriem mēnesī saņems 1344 eiro, darbinieku atalgojumam gada laikā kopumā iztērējot 32 256 eiro. Vēl 7609 eiro ir sociālais nodoklis.

Centrs divu darbinieku sastāvā darbu sāks no 2016.gada. Tā uzdevums būs koordinēt starpinstitucionālus jautājumus, kādi radīsies, Latvijai uzņemot bēgļus, skaidro domē.

Šodien 2016.gada budžetā iesniegtos papildu priekšlikumus izskatīs domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja. 2016.gada budžetu plānots pieņemt Rīgas domes sēdē nākamnedēļ, 15.decembrī.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Eiropas Savienības Tieslietu un iekšlietu ministru padomes lēmumu Latvijai no Itālijas un Grieķijas būs jāuzņem papildu 281 persona, kam nepieciešama starptautiskā aizsardzība. Līdz ar to patlaban kopējais patvēruma meklētāju skaits, kas Latvijai būs jāuzņem divu gadu laikā, ir 531 persona. Par katru patvēruma meklētāju dalībvalsts saņems vienreizēju maksājumu 6000 eiro apjomā.

Rīgas dome plāno veidot speciālu koordinācijas centru, kas strādās ar patvēruma meklētājiem. Dobes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) iecerējis, ka centrs sadarbosies ar Pašvaldības policiju, izpilddirekcijām, uzņēmumiem. Plānots stiprināt Pašvaldības policiju, kā arī meklēt iespējas bēgļiem piedāvāt darbu. Tāpat Ušakovs uzskata, ka patvēruma meklētāji varētu piedalīties parku un kapu sakopšanā, kā arī veikt citus vienkāršus, tehniskus darbus.

Ušakovs ir pārliecināts, ka visi uz Latviju atvestie bēgļi agrāk vai vēlāk nokļūs Rīgā un kļūs tieši par Rīgas pašvaldības "galvassāpi". Viņš arī izteicies, ka negaida nekādu reālu atbalstu no valsts un Rīgas dome plāno ar visu pati tikt galā, jo neesot citas izvēles.

Latvijā

Viena no Latvijas izcilāko sportistu kalvēm – Murjāņu sporta ģimnāzija – šobrīd saskaras ar finansiālām grūtībām. Skola, kas gadiem ilgi ir veidojusi nākotnes olimpiešus un čempionus, tagad stāv izaicinājumu priekšā. Kā šī situācija ietekmēs jauno sportistu sagatavošanu un kas tiek darīts, lai atrisinātu problēmas? Par to vairāk stāsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais