Par trotuāru un jumtu netīrīšanu šonedēļ pārkāpumu protokoli noformēti 143 rīdziniekiem

Turpinot pastiprinātu ietvju, trotuāru un ēku jumtu tīrīšanas kontroli, Rīgas izpilddirekciju administratīvās inspekcijas šonedēļ noformējušas 143 administratīvo pārkāpumu protokolus.

Laika posmā no 1.februāra līdz 5.februārim Austrumu izpilddirekcijas Administratīvā inspekcija sākusi administratīvo pārkāpumu lietvedību 18 gadījumos, tostarp noformēti astoņi pārkāpumu protokoli, kuri nosūtīti izskatīšanai Austrumu Administratīvajai apakškomisijai. Kopumā noformēti 75 objekta apsekošanas protokoli par Rīgas domes saistošo noteikumu prasību neievērošanu.

Savukārt Pārdaugavas izpilddirekcijas Administratīvā inspekcija noformējusi 78 apskates aktus un 32 administratīvo pārkāpumu protokolus. Par to, ka jānotīra sniegs un ledus no ēku jumtiem, brīdināti 20 namu īpašnieki.

Savukārt Ziemeļu izpilddirekcijas Administratīvās inspekcijas darbinieki šonedēļ kopumā noformējuši 103 administratīvo pārkāpumu aktus, no kuriem 25 bijuši par savlaicīgu jumtu netīrīšanu.

Kā ziņots, pildot pilsētas izpilddirektora uzdevumu, izpilddirekciju administratīvās inspekcijas jau pagājušā gada nogalē sāka pastiprināti kontrolēt ietvju, trotuāru un ēku jumtu attīrīšanu no sniega.

Šā gada janvārī administratīvās inspekcijas kopā ar pašvaldības policiju noformējušas vairāk nekā 500 administratīvo pārkāpumu protokolus par ēku piegulošo teritoriju un jumtu netīrīšanu. Par attiecīgo saistošo noteikumu neievērošanu draud administratīvais sods fiziskām personām līdz 250 latiem, bet juridiskām - līdz 1000 latiem.

Pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājs Māris Kalve aicina iedzīvotājus šajā laikā būt piesardzīgiem, pievērst uzmanību bīstamajām vietām un iespēju robežās par tām ziņot konkrētā rajona izpilddirekciju administratīvajām inspekcijām.

Svarīgākais