Iedzīvotāji šokēti: Pie Brīvdabas muzeja izcirtīs kokus un uzslies lielveikalu

© f64

Kā vēsta raidījums “Bez Tabu” pavisam netālu no Etnogrāfiskā Brīvdabas muzeja Berģos, plāno izcirst gandrīz 20 kokus un uzbūvēt vēl vienu Rimi lielveikalu.

Lieki teikt – vietējie iedzīvotāji ar šādu notikumu pavērsienu nav apmierināti. Tiek argumentēts, ka lielveikals šeit nemaz neesot nepieciešams un piesaukts gan tas, ka netālu atrodas Rimi “Juglas centrs” un citi veikaliņi, gan tas, ka potenciāli pēc mūsdienu standartiem celts “Rimi” lielveikals izbojās muzeja noskaņu.

Sižetā tiek uzsvērts, ka nekur skandināvijā, Rimi izcelsmes reģionā, šāda prakse netiek piekopta un šāda rīcība noniecināšot Latviskās saknes


Te gan jāpiebilst – muzeja vadība īpašus iebildumus neceļ un paši “Rimi” solās, šis veikals būšot īpašs.

“Ar pietāti pret apkārtējo vidu un rūpēm par apkārtējo cilvēku ērtībām rūpīgi strādājam, lai saskaņā ar zemes izmantošanas mērķi radītu tādu projektu, kas piemērots šai pilsētas vietai. Tieši tāpēc arhitekti ir piedāvājuši īpašus ne-tipveida risinājumus, ņemot vērā vietas nozīmīgo kultūrvēsturisko vērtību un Brīvdabas muzeja klātbūtni. Projektā paredzēta arī apkārtējās vides sakopšana, kas tādējādi sniegs jaunas ērtības vietējiem Berģu iedzīvotājiem. Jāteic gan, ka precīzi projekta realizācijas termiņi vēl nav zināmi – par tiem noteikti informēsim” šo jautājumu portālam nra.lv komentē “Rimi Latvija” sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bite.

<iframe width="640" height="392" class="tv3play" src="http://tvplay.skaties.lv/embed?id=681345" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.