Atrasta Ziemassvētku eglīte Rīgai

© twitter.com/ Rīgas Dome

Rīgas dome sociālajā tīklā twitter informē, ka šodien izdevies atrast Ziemassvētku egli, kura svētku laikā rotās Latvijas galvaspilsētu.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar SIA "Rīgas meži" pārstāvjiem devās uz Tīreļu mežniecību, lai izraudzītos vienu no Rīgas Ziemassvētku eglēm. Pasākumu ar muzikālu priekšnesumu ieskandināja Rīgas Centra humanitārās vidusskolas skolēni, kas pagājušajā pavasarī piedalījās eglīšu stādīšanas talkā.

Aģentūra LETA informē,11.novembra krastmalā, pacelsies 15,5 metrus stāva un ap 45 gadus veca Ziemassvētku egle.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais