Geduševs: Rīgas Pašvaldības policijā ir pārāk daudz sieviešu

© Lauris Vīksne, f64

Rīgas Pašvaldības policijā nav vērojams kadru trūkums, un no visiem strādājošajiem 43% ir sievietes, bet 57% - vīrieši.

Ņemot vērā darba specifiku un publiku, ar kuru nākas strādāt Pašvaldības policijas darbiniekiem, "šis procents nav tas labākais", šodien Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas izbraukuma sēdes laikā norādīja RPP priekšnieks Jānis Geduševs, tādējādi netieši norādot uz pārāk lielo sieviešu īpatsvaru policijā.

Viņš gan uzreiz norādīja, ka darba tirgus Latvijā ir atvērts un jebkurš, kurš atbilst izvirzītajām prasībām, Pašvaldības policijā var strādāt.

Ikdienā galvaspilsētā strādā 352 policistu, un pērn viens Pašvaldības policijas darbinieks strādāja 2045 iedzīvotāju labā. No visiem darbiniekiem katrs trešais esot ar augstāko izglītību, un tas esot labs rādītājs.

Geduševs šodien komitejas deputātus informēja par aizvadītā gada darba rezultātiem un godināja piecus Rīgas 47.vidusskolas skolēnus, kā arī labākos pašvaldības policijas patruļniekus par drosmīgu rīcību un teicami veiktu darbu. Skolēni pērn palīdzēja notvert kādas automašīnas apzadzēju, par ko no Geduševa un Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētāja Daiņa Turlā (LPP/LC) saņēma goda rakstus un mazas balviņas.

Svarīgākais