Lāpu gājienā piedalījušies tūkstošiem iedzīvotāji

© F64

Šovakar vairāki tūkstoši dalībnieku bija devušies nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) organizētajā valsts svētku lāpu gājienā pa Rīgas ielām.

Pasākuma rīkotāji aģentūrai LETA stāstīja, ka gājienam tikuši sarūpēti 8000 lāpu, kas visas arī esot izdalītas, turklāt daudzi cilvēki uz pasākumu nākuši ar pašu iegādātiem gaismekļiem. Ļaužu gājienā bija tik daudz, ka brīdī, kad pirmie dalībnieki pietuvojās Saeimas namam, gājiena "aste" vēl bija pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa.

Sīkpartija "Nacionālā savienība "Taisnīgums"" un biedrība "Tēvijas sargi", kas iepriekš rīkojušas publiskas akcijas pret imigrantu uzņemšanu Latvijā, bija aicinājušas lāpu gājienā protestēt pret imigrācijas kvotām un prasīt robežkontroles atjaunošanu, ko nosodīja valsts augstākās amatpersonas. Pasākumā gan šāda veida aģitācija nebija manāma, ko iepriekš bija solījis arī VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, sakot, ka gājiens nepārtaps par piketu vai dažādu grupu politiskās izpaušanās vietu.

Pirms gājiena Dzintars īsā uzrunā pateicās sanākušajiem, kuri nolēmuši piedalīties, neskatoties uz sliktajiem laika apstākļiem.

VL-TB/LNNK valsts svētku lāpu gājienu rīko jau 13.gadu pēc kārtas. "Pēdējos gados tas ir viens no kuplāk apmeklētajiem un iespaidīgākajiem 18.novembra pasākumiem, kas pulcē vairāk nekā 10 000 dalībnieku. Esam iztikuši un iztiksim bez dažādu organizāciju, partiju un arī augstu amatpersonu padomiem par pasākuma formu," rezumēja Dzintars.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.