Svētku salūts Rīgā notiks kā plānots

© F64

Neskatoties uz sliktajiem laika apstākļiem, Latvijas Proklamēšanas dienas svētku salūts šovakar 11.novembra krastmalā, Rīgā, notiks pēc plāna.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde, uguņošanas speciālisti ir sazinājušies ar sinoptiķiem par gaidāmajiem laika apstākļiem vakarā un uguņošanas norise vakarā paredzēta kā līdz šim ieplānots.

Vilde skaidroja, ka, balstoties uz aktuālajiem laika apstākļiem, uguņošanas speciālisti gan pielāgo salūta augstumu, tādējādi nodrošinot tā labāku redzamību.

Kā ziņots, svinot Latvijas Republikas proklamēšanas 97.gadadienu, šovakar plkst.21 iedzīvotāji aicināti vienoties kopīgā Latvijas himnas "Dievs, svētī Latviju!" dziedāšanā un krāšņas uguņošanas vērošanā 11.novembra krastmalā.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais