Rīgā aicina uz "miermīlīgu protesta akciju pret imigrantiem"

© Scanpix

Svētdien Rīgā, pie Brīvības pulksteņa, pulksten 18:00 notiks miermīlīga protesta akcija pret imigrantiem, informē pasākuma organizators Kaspars Randa.

Oficiālajā paziņojumā Randa raksta:

"1. Nevēlos pieredzēt Francijas notikumus Latvijā, tas vairs nenotiek kaut kur Āfrikā, bet tepat blakus mums.

2. Neesmu nevienā partijā un netaisos būt, esmu parasts LATVIETIS, apnikusi mūsu bezmugurkaula VALDĪBA kurai viss ir pof*g.

3. Gribu parādīt ar saviem darbiem, ka man nav vienaldzīgs valsts liktenis, spiežot "Facebook" "like", nekas nemainīsies. Ir jāpieceļ beidzot sava pakaļa un jāparāda sava nostāja.

4. Paņemiet karogus un svecītes, aizdegsim par parastajiem cilvēkiem, kuri cietuši un miruši Francijā, būsim kopā, parādīsim, ka mēs šeit nevēlamies redzēt teroristus un pārējos, kas neciena mūsu valsti un vidi, kurā dzīvojam.

5. Kāds var būt teiks ka nav saskaņots ar domi utt. Man ir pilnīgi pie pakaļas, dzīvoju brīvā valstī un man dota iespēja pateikt un parādīt savu viedokli."

Kā vēstīts, pēc teroraktiem Parīzē vairākas amatpersonas un eksperti norādījuši, ka nevajadzētu jaukt kopā migrantu krīzi ar terorisma krīzi. Valsts prezidents Raimonds Vējonis sestdien pēc Nacionālās drošības padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka apzinās, ka terora draudu jautājums sabiedrībai ir būtisks jautājumā par patvēruma meklētājiem, bet vienlaikus atgādināja, ka bēgļi ir tā sabiedrības daļa, kas uz Eiropu bēg tieši no kara un ekstrēmisma.

Tai pat laikā Vējonis norādīja, ka pašlaik neredz iespējas Latvijai uzņemties papildu saistības par patvēruma meklētāju pārvietošanu. Viņš gan atgādināja, ka vairākkārt uzsvērts, ka Eiropā ir jāizveido attiecīgs bēgļu pārvietošanas mehānisms, jāsrtiprina ārējās robežas un jāstiprina cīņa ar organizēto noziedzību. "Līdz brīdim, kamēr šis darbs Eiropā netiks pabeigts, Latvija neredz iespējas uzņemties papildus saistības par patvēruma meklētāju pārvietošanu," uzsvēra prezidents.

Arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V) aģentūrai LETA uzsvēra, ka terorisms, no kura cilvēki bēg, ir tas, kas izraisīja patlaban esošo bēgļu krīzi. Tāpēc Eiropai un pasaulei kopumā ir būtiski saprast, kā sistemātiski likvidēt terorismu, kas apdraud rietumu mieru un vērtības.

"Terorisms apdraud visus. Notikušais Parīzē ir briesmīgākais uzbrukums kopš 2004.gada, kad tika sarīkoti sprādzieni pasažieru vilcienos Madridē, Spānijā. Eiropas Savienība (ES), NATO un ANO jau mēģina kaut ko darīt, lai iznīcinātu terorismu, taču tagad visiem kopā ir jāpanāk, ka arābu valstis (Kuveita, Irāna) darītu vairāk terorisma apturēšanā," teica Kalniņš.