Atcelti protesti pret dzīvnieku izmantošanu un cietsirdību cirkā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Organizācija "Dzīvnieku brīvība" ir atcēlusi šodien un rīt plānotās protesta akcijas pret dzīvnieku izmantošanu cirkā.

Kā vēsta biedrības pārstāvji, akcijas ir atceltas saistībā ar traģiskajiem notikumiem Parīzē. Biedrība izsaka līdzjūtību un novēl visiem mieru un klusumu šajā nedēļas nogalē.

Jau vēstīts, ka šodien plkst.15.30 un rīt plkst.12.30 bija plānoti piketi pie Rīgas centra, lai protestētu pret cietsirdībām cirkā.

Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvās padomes pirmajā sēdē, apspriežot jautājumu par savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanu atrakcijās un cirkos, pieņemts lēmums rosināt aizliegt izmantot savvaļas sugu dzīvniekus atrakcijās un cirkos. Zemkopības ministrija sadarbībā ar Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvo padomi veidos darba grupu ar uzdevumu izstrādāt attiecīgus priekšlikumus grozījumiem likumdošanā.

Tikmēr sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana, lai aizliegtu savvaļas dzīvnieku izmantošanu cirkā. Kā iniciatīvas pieteicēja norādīta Anna Rakule. Pieteikumā uzsvērts, ka dzīvnieki ir ar apziņu apveltīti indivīdi, kam ir savas intereses, nevis nejūtīgi priekšmeti, ar kuriem var rīkoties pēc saviem ieskatiem.

Svarīgākais