Vīrietis Rīgā šauj uz garāmgājējiem

© F64

Vakar, 12. novembrī, neilgi pirms pusnakts Rīgas Zemgales iecirkņa policisti saņēma izsaukumu uz Vaiņodes ielu. Zvanītājs informēja, ka nezināms vīrietis pret divām personām pielietojis gāzes ieroci.

Policisti ieradās notikumu vietā, kur sastapa 1987. un 1983. gadā dzimušus vīriešus. Viņi policistiem pastāstīja, ka gājuši pa ielu un centušies no garāmgājēja noskaidrot, cik ir pulkstenis. Taču garāmgājējs, atrodoties reibuma stāvoklī, izvilcis no kabatas gāzes pistoli un abu vīriešu virzienā raidījis vairākus šāvienus.

Cietušie policistiem norādīja uz agresīvo vīrieti, kurš atradās turpat netālu. Policisti aizturēja 1986. gadā dzimušo vīrieti, pie kura tika atrasts gāzes ierocis un kurš atzina, ka izšāvis. Policisti noskaidroja, ka aizturētais iepriekš ir sodīts par zādzībām un narkotisko vielu lietošanu.

Šobrīd pret aizturēto ir uzsākts kriminālprocess par huligānismu, pielietojot ieroci. Par šādu noziegumu likumā ir paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, savā Facebook kontā informē Valsts policija. 

Svarīgākais