Uz garākās Rīgas ielas piecu gadu laikā gājuši bojā 5 cilvēki

© F64

Uz garākās Rīgas ielas - Jaunciema gatves - no 2011.gada līdz šī gada oktobra beigām avārijās gājuši bojā pieci, bet ievainojumus guvis 61 cilvēks, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Pagājušajā gadā uz Jaunciema gatves kopumā ievainojumus guva 19 cilvēki, bet vēl gadu iepriekš - pieci cilvēki.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Ansis Pumpurs aģentūrai LETA, komentējot ceļu satiksmes negadījumu skaitu uz garākās Rīgas ielas, noliedza, ka Jaunciema gatve avāriju skaita ziņā izceltos uz citu Rīgas ielu fona. Jaunciema gatvē notikušās avārijas pārsvarā bijušas frontālas sadursmes, kas liecina par negaidītu izbraukšanu pretējā joslā.

Lai arī Jaunciema gatvē ceļš ir pārredzams, tas ir samērā šaurs, lai brauktu lielākā ātrumā, turklāt satiksme uz šīs ielas ir intensīva, īpaši rītos un vakaros, norādīja Pumpurs.

"Policija nereti novērojusi, ka autovadītāji uz šīs ielas pārsniedz ātrumu. Pārgalvīgākie šoferi cenšas apdzīt tos, kuri brauc ar atļautajiem 90 vai 70 kilometriem stundā. Šī neuzmanīgā apdzīšana varētu būt iemesls avārijām, bet, protams, ātrums ir pastiprinošs apstāklis, kura dēļ sekas ir smagas," uzsvēra Pumpurs.

Tāpat policija novērojusi, ka avārijās bieži cietuši pasažieri, kas nav piesprādzējušies.

"Mans personīgs viedoklis ir, ka šajā ielā valda steiga, neuzmanība vai neiecietība pret citiem transportlīdzekļu vadītājiem. Latvijā atšķirībā no Eiropas valstīm ir tā, ka, līdzko kāda automašīna "velkas" priekšā, tā uzreiz obligāti ir jāapdzen, lai gan pierādījies, ka laika ekonomijā tas neko nedod, ja līdz šofera galamērķim palikuši vien pieci kilometri," norādīja policijas pārstāvis.

Policija nenoliedz, ka uz Jaunciema gatves, tāpat kā uz daudziem citiem ceļiem, ir nepieciešami fotoradari, jo policistu skaits ir ierobežots, bet ielu galvaspilsētā ir daudz.

Jau ziņots, ka 3.novembrī Jaunciema gatvē divu auto frontālā sadursmē gāja bojā 1995.gadā dzimis vīrietis - viens no automašīnas vadītājiem. Policija sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu avārijas cēloņus. Pagaidām vien zināms, ka ievainojumus guvušais otrā spēkrata vadītājs nav lietojis alkoholu.

Jaunciema gatve ir aptuveni 16 kilometrus gara.