Iedzīvotāji lūdz sakārtot Maskavas dārzu un Sporta manēžu

© F64

Iedzīvotāji no Rīgas pašvaldības sagaida risinājumus Maskavas dārza un blakus esošās Rīgas sporta manēžas sakārtošanai, aģentūra LETA uzzināja Maskavas forštates iedzīvotāju forumā.

Forumā piedalījās ap 40 iedzīvotāju, kuri Rīgas Pilsētvides attīstības pārvaldes vadītāju Ilzi Purmali aktīvi izjautāja par pašvaldības plāniem minēto vietu sakārtošanā.

Purmale skaidroja, ka pašvaldības institūcijās noris diskusija par šo vietu sakārtošanu. Maskavas dārzā nākotnē varētu iekārtot vingrotavu jauniešiem, jo pašreiz tur iekārtots vien bērnu laukums. "Nevaru solīt, kad un kā, bet tas tiks iekļauts turpmākajos investīciju projektos," sacīja Purmale.

Purmale sacīja, ka tiks apzinātas arī Sporta manēžas atjaunošanas iespējas. "Šos priekšlikumus ierosināsim," iedzīvotājiem solīja Purmale. Pašlaik visām atbildīgajām pašvaldības institūcijām esot lūgts izteikt viedokli par manēžas attīstību. 2016.gadā gan tās atjaunošana pašvaldībā nav paredzēta.

Purmale pastāstīja, ka nākotnē Maskavas forštatē plānota veloceliņu, kā arī stāvparka izbūve.

Foruma otrajā daļā notiks darbs trīs grupās - droša apkaime, sakopta apkaime un radoša apkaime, kurās iedzīvotāji varēs sniegt savus priekšlikumus apkaimes attīstībai.

Rīgas Austrumu izpilddirekcijas izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs, atklājot forumu, sacīja, ka pašvaldība "daudz gaida" no šī foruma. Viņš skaidroja, ka par Maskavas forštati sabiedrībā izveidojies pretrunīgs viedoklis. Viņš skaidroja, ka dažādām pusēm - vietējiem, iebraucējiem, apkaimē kādreiz dzīvojošajiem un uzņēmējiem - ir atšķirīgi viedokļi par vēlamo apkaimes turpmāko attīstību.

"Viedokļu gamma ļoti plaša - vieni saka, ka patīk koka arhitektūra, pretējs viedoklis - tā pavisam sliktā stāvoklī, citi jūsmo par vēsturiskajiem parkiem, skvēriem, oponenti apgalvo, ka daudz nekoptu teritoriju, daudz graustu. Atšķirīgi viedokļi par to, kā redz attīstības iespējas. Vieni uzsver - esošais jārenovē, pretējs viedoklis - viss jānojauc, trešie, kuru viedokli pats atbalstu, mēģina sataustīt zelta vidusceļu, ka jāvienojas, kas saglabājams un no kā jāšķiras. Ceru, ka diskusijas vedinās uz jauniem priekšlikumiem, kā rajonu attīstīt. Prioritāte ir drošas apkaimes izveide," pauda Pavlovs.

Kā ziņots, lai novērtētu Maskavas forštates attīstību, kā arī iespējas un risinājumus drošas apkaimes radīšanai, šodien plkst.14 Latvijas Kultūras akadēmijā sācies Maskavas forštates iedzīvotāju forums, kurā iedzīvotāji aicināti paust viedokli par apkaimes turpmāko attīstību.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais