Pārdaugavā – papildu lapu savākšanas vieta

© Arnis Kluinis

Ne viens vien Pārdaugavas iedzīvotājs ir neizpratnē, kāpēc Daugavas kreisajā krastā Rīgas dome ir noteikusi tikai vienu vietu, kurp privātpersonas var aizvest lapas, ko pēc tam uz Getliņiem transportē par pašvaldības naudu.

Rīgas domes darbinieks Uģis Vidauskis informē, ka kritušās lapas varēs aizvest un atstāt vēl vienā lapu savākšanas punktā Pārdaugavā.

Pērn Pārdaugavā bija salīdzinoši daudz kritušo lapu savākšanas vietu, bet iedzīvotāji tās visas neizmantoja. Tāpēc šogad bija ierādīts tikai viens lapu savākšanas punkts Kantora ielas, Codes ielas un Amulas ielas krustojumā pie Skulptūru dārza. U. Vidauskis atgādina, ka iedzīvotāji izpilddirekcijās var iesniegt priekšlikumus, kur nākamajā rudenī vajadzētu ierādīt lapu savākšanas vietas privātmāju tuvumā. Lapu iekraušana atkritumu izvedēja transporta līdzeklī iedzīvotājiem jāveic saviem spēkiem, tomēr nebūtu peļami, ja vīri, kas stāv un noskatās, kā padzīvojuši cilvēki cenšas ietūcīt lapu maisus mašīnā, vismaz reizēm palīdzētu. Atgādinām, ka lapām nedrīkst būt citu sadzīves atkritumu piemaisījumi.



Latvijā

Koalīcijas deputāti vērsušies ar lūgumu Saeimas prezidijā no šīs nedēļas Saeimas sēdes, kas paredzēta ceturtdien, 26.septembrī, izslēgt grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, iekļaujot to skatīšanu nākamajā Saeimas sēdē, jo pirms lemšanas par tiem nepieciešams plašāks skaidrojums no Patērētāju tiesību aizsardzības centra, aģentūrai LETA pastāstīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama (P).