Rīgā vēl joprojām sastopamas mežacūkas

© Scanpix

Portāls Aprinkis.lv informē, ka kopumā no galvaspilsētas uz Pierīgas mežiem aizvestas jau 46 mežacūkas.

Tiek garantēts, ka cūkas pilsētas teritorijā vairs neatradīsies, jo mainīts plāns, kā dzīvniekus izvest no pilsētas, neradot postījumus citām apdzīvotām vietām. Teritorijās, kur mežacūkas tiek pārverstas, ieriko barotavas, lai dzīvniekiem būtu no kā partikt un vieglāk asimilēties jaunajā vietā, informē Aprinkis.lv.

Iepriekš izvestās mežacūkas trauceja Tīnūžu apkaimes iedzīvotājus, parādoties viņu māju pagalmos. Pierīgas mednieki informē, ka mežacūku Rīgā ir vēl daudz, tādēļ izķeršana ir jāturpina.

Mežacūku izķeršanu veic Pierīgas Mednieku klubs. Izķeršanas darbi Rīgas pašvaldībai varētu izmaksāt aptuveni 4 000 eiro.

 

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais