Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Opozicionāre netīšām nobalso par grozījumiem Rīgas budžetā

© f64

Rīgas domes sēdē šodien par budžeta grozījumiem nobalsoja arī opozīcijas deputāte Sarmīte Ēlerte (V), kura gan skaidroja, ka tas noticis netīšām.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) bez kavēšanās reaģēja uz šādu negaidītu pavērsienu, precizējot, vai tas tiešām bija apzināti. Ēlerte apliecināja, ka tas bijis netīšām un viņa balsojumā lemj atturēties. Kļūda piefiksēta sēdes protokolā.

Kā ziņots, Rīgas dome šodien pieņēma grozījumus šā gada budžetā. Opozīcijas deputāti balsojumā atturējās.

Spriežot pēc vienīgajiem šā gada pašvaldības budžeta grozījumiem, pēc visu izdevumu segšanas Rīgas domes budžeta atlikums pašvaldības kontos būs vien ap 8 miljoni eiro, kas ir gandrīz uz pusi mazāk par zemāko pašvaldībā noteikto robežu - 15 miljoni eiro, pastāstīja domes Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse. Viņa gan akcentēja, ka uz budžeta situāciju gada beigās skatās optimistiskāk - kontā būtu jāpaliek 15 miljoniem eiro, kas pašvaldībā noteikts kā zemākā robeža.

Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta 2015.gadam precizētie ieņēmumi pēc budžeta grozījumiem ir 755,5 miljonu eiro apmērā, bet šī gada izdevumi ir 807,5 miljoni eiro, budžeta deficītam pašreiz sasniedzot 51 miljonu eiro jeb 6,9% pret ieņēmumiem.

Līdz ar to pagaidām tiek plānots, ka pēc grozījumiem pašvaldības budžeta deficīts samazināsies par 3 miljoniem eiro, pastāstīja Tiknuse.