Sniegs Rīgā rada haosu; paralizēta satiksme Brīvības gatvē [papildināta]

© Viesturs Radovics, nra.lv

Sniega segas biezums Rīgā palielinājies par aptuveni 20 centimetriem un radījis haosu galvaspilsētā. Pirmās tiek tīrītas pilsētas maģistrālās ielas, tādēļ braukšana pa rajona nozīmes ielām ir stipri apgrūtināta. No rīta sniega un avāriju dēļ paralizēta satiksme Brīvības gatvē.

Ceļu uzturēšanas dienesti strādā diennakts režīmā. Rīgas ielās darboja 31 kaisīšanas automašina, 14 traktorbirstes kā arī vairāk nekā 10 kravas automašīnas, kas izved sniegu.

SIA "Rīgas satiksme" informācijas daļas vadītāja Liene Rumpane informēja, ka šodien neesot nekādas jēgas no sabiedriskā transporta kustības saraksta, jo visi transportlīdzekļi kavējas.

Tramvajiem grūtības sagādā starp sliedēm sablīvētais sniegs, kas ir jāiztīra, savukārt autobusiem un trolejbusiem ir ļoti grūti apgriezties galapunktos. Piemēram, līdz galapunktam nav ticis 49 autobuss, kā arī autobusi Imantā un Zolitūdē.

"Ja arī autobuss var iebraukt pieturvietā, ārā viņš no tās netiek. Tādēļ autobusu vadītāji mēģina izvairīties no iebraukšanas pieturvietās," teica Rumpane.

Viņa situāciju vērtēja kā diezgan bēdīgu un aicināja iedzīvotājus saglabāt mieru un būt saprotošiem.

Pie VEF tilta avarējuši divi autobusi, apturot gan privātā, gan sabiedriskā transporta kustību. Nekursē arī 6.maršruta tramvaji, un iedzīvotāji uz centru dodas kājām. Daudzi iedzīvotāji sniega dēļ vēl nav tikuši uz savām darbavietām.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes vadības centrā, liela avārija notikusi arī Juglā, Brīvības gatves un Silciema ielas krustojumā, ievērojami apgrūtinot satiksmi. Autovadītāji tiek aicināti izvēlēties citus braukšanas maršrutus.

Kā novēroja LETA, satiksme apgrūtināta arī Ģertrūdes un K.Barona ielas krustojumā, kur trolejbuss ietriecies stāvošā automašīnā. Apgrūtināta arī autobusu kustība no Zolitūdes.

Sniega dēļ Rīgā šorīt ievērojami kavējas sabiedriskais transports, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" informācijas daļas vadītāja Liene Rumpane. Viņa norādīja, ka no sabiedriskā transporta kustības saraksta neesot nekādas jēgas, jo visi transportlīdzekļi kavējas.

Tramvajiem grūtības sagādā starp sliedēm sablīvētais sniegs, kas ir jāiztīra, savukārt autobusiem un trolejbusiem ir ļoti grūti apgriezties galapunktos. Daļa galapunktu gan tagad jau ir iztīrīti.

"Ja arī autobuss var iebraukt pieturvietā, ārā viņš no tās netiek. Tādēļ autobusu vadītāji mēģina izvairīties no iebraukšanas pieturvietās," teica Rumpane.

Viņa situāciju vērtēja kā diezgan bēdīgu un aicināja iedzīvotājus saglabāt mieru un būt saprotošiem. Ielās darbojas visas "Rīgas satiksmes" remontbrigādes.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais