Kampaņā "Pārsteidz ziemu!" bez maksas pārbaudīs auto pirms ziemas

© F64

Kampaņā "Pārsteidz ziemu!" no šodienas līdz 7.novembrim piedāvās ceturto gadu pēc kārtas bezmaksas pārbaudi tiem automašīnu mezgliem, kas nodrošina drošu braukšanu ziemā.

 

Pirmā kampaņas norises diena paredzēta šodien no plkst.16 līdz 20 Rīgā pie veikaliem "Maxima XXX" Deglava ielā 67 un Saharova ielā 20a.

Ar katru gadu palielinoties autovadītāju interesei par auto sagatavošanu drošiem braukšanas apstākļiem ziemā, pieaugot arī kampaņas "Pārsteidz ziemu!" aktualitāte. Aizvadītajos trijos gados kampaņa izpelnījusies atzinību daudzu autovadītāju vidū - 2012., 2013. un 2014.gadā kopā pārbaudīts vairāk nekā 2000 automašīnu, un arī šogad kampaņas mērķis būs autovadītāju uzrunāšana, uzsverot piecus drošības vaļus, uz kuriem balstās droša un pārliecinoša pārvietošanās ar auto pa Latvijas ceļiem ziemas periodā.

Būtiskie kritēriji ziemā esot akumulatora jauda, riepu spiediens, riepu protektora dziļums, spuldžu intensitāte un vējstiklu slotiņas. Ņemot vērā, ka pārbaudi veiks sertificēti autoinženieri - Latvijas Autoinženieru asociācijas biedri -, katram kampaņas dalībniekam tiks sniegti padomi drošas braukšanas apstākļu nodrošināšanai ziemā, kurus izstrādājuši asociācijas pārstāvji. Katrs akcijas apmeklētājs pēc sava auto pārbaudes saņems tehnisko anketu, kurā būs atzīmēti pārbaudes rezultāti, kas automašīnas tehnisko nepilnību gadījumā autovadītājam ļaus jau informētam doties uz autoservisu, lai trūkumus laikus novērstu un pienācīgi sagatavotos drošai braukšanai rudens un ziemas laikapstākļos.