Rīgā ievērojami kavējas sabiedriskais transports

Sniega un sastrēgumu dēļ Rīgā šovakar ievērojami kavējas gan privātais, gan sabiedriskais transports, un kavējumi var vēl ievērojami pieaugt.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja "Rīgas satiksmes" Informācijas daļas vadītāja Liene Rumpane, autobusi un trolejbusi no grafika atpaliek jau par stundu, savukārt tramvaji kavējas par 20 līdz 30 minūtēm.

Īpašas problēmas ir 4., 5. un 11.marštruta tramvajiem. Satiksmes negadījuma dēļ uz Brasas pārvada bija apturēta 11.maršruta tramvaja satiksme.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes vadības centrā, ievērojams sastrēgums ir Slāvu aplī un tam apkārt esošajās ielās, jo uz jaunās estakādes "iesprūdusi" smagā automašīna.

Smagās automašīnas sagādājušas problēmas un "korķus" arī uz Zemitānu un Brasas pārvadiem. Satiksme uz Akmens un Vanšu tiltiem lēni, bet kustas.

Rumpane pieļāva, ka, snigšanai turpinoties, sastrēgumi var ievērojami pieaugt un atkārtoties "Ziemassvētku un Jaunā gada scenārijs".

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka šovakar un naktī Rīgā ilgstoši snigs un sniega segas biezums var palielināties par 6 līdz 10 centimetriem.

Latvijā

Aizvakar, 1. oktobrī, policijā saņemta informācija, ka Ventspilī, pa pilsētas centru pārvietojas vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, pēc kā viņš aizturēts. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka viņš pirms aizturēšanas sašāva ēkas logu. Šodien vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Svarīgākais