Palmu ielas nama remontdarbu izmaksas jāsedz vainīgajiem

Daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Palmu ielā 4, kurā aizvadītajā nedēļā notika sprādziens © F64

Sprādzienā bojātā Palmu ielas nama remontdarbu izmaksas būs jāsedz pie nelaimes vainīgajam ēkas iemītniekam, aģentūrai LETA pastāstīja ēkas apsaimniekotāja "Latvijas namsaimnieks" pārvaldnieks Aleksandrs Lārmanis.

Remontdarbu specifika un izmaksas varētu būt zināmas nākamnedēļ. Tās sākotnēji tiks segtas no nama uzkrājumu fonda remontdarbiem, bet vēlāk tās tiks piedzītas no iemītnieka, kas vainojams pie sprādziena izcelsmes, skaidroja Lārmanis.

Viņš uzsvēra, ka nepieciešamos remontdarbus paredzēts sākt pēc oficiāla būveksperta rakstiska slēdziena, kas varētu būt izstrādāts līdz nedēļas beigām. Tad būs zināms, kādi materiāli nepieciešami, un uz šo laiku tiks izstrādāta arī remontdarbu tāme.

Rīgas pilsētas būvvalde nekomentē ēkas tehnisko stāvokli, jo sertificēta eksperta sagatavots tehniskās apsekošanas atzinums par šo namu tajā vēl nav saņemts, pastāstīja būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas būvvaldes eksperts, veicot vizuālo apskati namam Palmu ielā 4, kurā 16.oktobrī notika sprādziens, nav konstatējis būtiskus bojājumus mājas nesošajās konstrukcijās, līdz ar to iedzīvotāji varēja atgriezties savos dzīvokļos.

Kā aģentūrai LETA iepriekš skaidroja Žūka, būvvaldes eksperti veica tikai vizuālu apsekošanu, bet nama apsaimniekotājam būs jāveic ēkas tehniskā ekspertīze.

Savukārt Lārmanis iepriekš stāstīja, ka sprādzienā cietušās ēkas apsekojumu rezultātā secināts, ka apdraudējums nepastāv, tomēr viens no mājas ārsienas paneļiem ir izbīdījies, un tiek plānoti stiprināšanas darbi.

Jau ziņots, ka naktī uz 16.oktobri Rīgā, Palmu ielā 4, vienā no dzīvokļiem notika sprādziens, kura laikā cieta viens cilvēks.

Kad dzīvoklis bija no sprādzienbīstamiem priekšmetiem brīvs, tika noskaidroti visi apstākļi - pēc sākotnējās informācijas, dzīvoklī notikusi iedzeršana. Alkohola lietošanas laikā starp 45 gadus vecu dzīvokļa saimnieci un viesiem izcēlies strīds, kura laikā sieviete viesiem piedraudējusi ar mājas apstākļos izgatavotu granātu. Viens no viesiem sievieti neveiksmīgi atbruņojis, un granāta uzsprāgusi viņa rokā.

Svarīgākais