Rīgā veidos Geto muzeju

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers un rabīns, ebreju reliģiskās draudzes "Šamir" vadītājs Menahems Barkahans rīt parakstīs nodomu protokolu par Geto muzeja izveidi Rīgā.

Muzejs kļūs par holokausta upuru iemūžināšanas vietu. Koncepcija paredz īpašas ekspozīcijas telpas radīšanu, kas būtu interesanta visdaudzveidīgākajai publikai, vispirms jau cilvēkiem, kuriem dažas Latvijas vēstures lapaspuses ir mazāk zināmas, - jaunatnei un tūristiem, nra.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Projekta realizācijai būs ne tikai vietēja, bet arī plašāka - Eiropas un pat pasaules rezonanse, kā arī tiks parādīts, ka pat ļoti smagos ekonomiskās krīzes apstākļos Latvija un tās galvaspilsēta Rīga ir gatava rūpēties par svarīgu vēsturisku notikumu piemiņas saglabāšanu.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais