Aculiecinieki šokā: Jaunuļi pīpē pie skolas; policiste vienaldzīgi iet garām

© twitter

Ar nepatīkamu attēlu sociālajā tīklā twitter piektdien dalījušies pārsteigti Rīgas iedzīvotāji.

Attēlā redzams, kā bariņš jaunu cilvēku, pēc izskata spriežot vēl skolas gados, smēķē. Netālu no jauniešiem atrodas Rīgas pašvaldības policijas darbiniece, kura par kūpošo pulciņu neliekās ne zinis. Sociālo tīklu lietotājs attēlu papildinājis ar komentāru, ka šāds skats pavēries pie Rīgas 15. vidusskolas un komentāros paudis arī nepatīkamu pārsteigumu, kas viņu pārņēmis redzot šādu šķietamu policijas vienaldzību.

Portāls nra.lv sazinājās arī ar Rīgas pašvaldības policijas pārstāvi Inesi Krieviņu, kura norādīja - nekādi policijas darbinieka pārkāpumi šajā attēlā konstatēti nav.

„Par atsūtītajā fotogrāfijā redzamo – jauniešu vecums, kuri redzami fotogrāfijā smēķējam, pēc datu pārbaudes policijas darbiniecei jau bija zināms un tas ir  - 18 gadi, uz kuriem aizliegums nepilngadīgām personām smēķēt, neattiecas. Arī attiecībā uz smēķēšanas vietu, kas redzama attēlā, jaunieši likumu nepārkāpj – 18-gadīgie jaunieši smēķē ārpus skolas teritorijas, konkrētāk - uz ietves pie nama Visvalža ielā 7, Rīgā, kur saskaņā ar likumu smēķēt nav aizliegts,” uzsver I. Krieviņa un norāda, ka policijas darbinieki ikdienā strādājot pie vienas, jau iepazītas skolas, zināmajiem pilngadīgajiem jauniešiem datus atkārtoti nepārbauda, jo pārliecība par likuma prasību ievērošanu ir gūta jau iepriekš.

Nobeigumā policijas pārstāve gan piezīmē, ka problēma ar nepilngadīgo jauniešu smēķēšanu pie Rīgas 15. vidusskolas tomēr ir un konkrētā bildē redzamā RPP darbiniece šādus pārkāpumus konstatē regulāri un vainīgajām personām sastāda administratīvā pārkāpuma protokolus.