Kasieres Rīgas lielveikalā ņirgājas par latviešiem

© gawker.com

Kāda dāma sociālajā tīklā facebook dalījusies ar sūdzību par šausmīgu kasieru attieksmi kādas lielveikalu ķēdes veikalā, Bolderājā.

Savu stāstu sieviete iesāk ar vēlējumu veikala vadībai paaugstināt savu kasieru algas, jo varbūt tas varētu palīdzēt nelaimīgajām dāmām.

„Īpaši algu vajadzētu palielināt jaunai, garmatainai tumšmatei un pusmūža vecuma smalkas uzbūves blondīnei. To, ka jaunā dāma principā nerunā latviešu valodā, es jau sen biju ievērojusi. Bet nu labi, ne jau man ar viņu pie tējas tases runāt. Bet šodien izrādījās, ka latviešu valoda viņai un kolēģei ir reāla sāpe. Tā vismaz izteicās blondā (krievu valodā, protams): - un tad viņa ņem un sāk šķobīties, ka es nerunāju ar viņu latviski! Uz ko jaunā atbild, ka nekas, nekas, tūlīt viņi dabūs uz savas galvas bēgļus un pierimsies! Jā, jūs nepārpratāt - veikala darbinieces bīda šādas sarunas pircēju klātbūtnē. Turklāt strādā tikai viena kase, kurā sēž jaunā. Blondā pa to laiku kavē viņai laiku, izpletusies pa visu to placi, kur pircējam jāsavāc savas preces. Vietējā politinformācija tā teikt,” raksta šokētā kliente un piebilst, „Lūk, tāpēc palieliniet algas! Acīmredzot, dāmas krāj naudiņu, lai tiktu prom no šīs briesmīgās valsts, kur kādam ienāk prātā pieprasīt, lai atbild latviski. Kā saprotat, Bolderājā to diez vai pieprasa bieži. Palīdziet viņām! Un, lūdzu, ņemot vērā to, ka pie veikala karājas uzraksts, ka vajadzīga kasiere, nākamo vismaz instruējiet turēt muti ciet, kamēr atrodas publiski redzamā un dzirdamā vietā. Nekad nevar zināt, kas tur iemaldās,” mīļi atgādina kliente.

Tāpat sieviete arī norāda, ka ļoti ciena kasieru darbu un ir lojāla un draudzīga pret krievvalodīgiem cilvēkiem, kā arī, ja jūt, ka sarunu biedram runāšana latviešu valodā sagādā grūtības, ar prieku pāriet uz krievu valodu, tomēr šis atgadījums jau bijis pārlieku traks.

Latvijā

Pašlaik Latvijas premjera amats nav forša un silta vieta, vērtējot valdības stabilitāti, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda partijas "Saskaņa" līdzpriekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Nils Ušakovs.

Svarīgākais