Nākotnes namu vēl nebūvēs

© f64

Septembrī bija plānots uzsākt Latvijas Okupācijas muzeja piebūves – Nākotnes nams – būvniecību. Tomēr šomēnes netiks pieņemts lēmums par būvniecības uzsākšanu.

 Pēc tam, kad 10. septembrī Rīgas pilsētas būvvaldes padomes locekļi lēma, ka ir jāpagarina termiņš dokumentācijas izskatīšanai, kļuva skaidrs, ka Okupācijas muzeja piebūves būvprojekts tuvākajā laikā netiks akceptēts. Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments ir pieņēmis lēmumu pagarināt ar Nākotnes nama būvprojektu saistītās dokumentācijas izvērtēšanas termiņu, informē ziņu aģentūra LETA. Termiņa pagarinājums var ilgt līdz nākamā gada 11. maijam.

Būvvalde līdz padomes sēdei 10. septembrī nebija paspējusi izskatīt Rīgas pilsētas arhitekta biroja sagatavoto slēdzienu, kas tika iesniegts 8. septembrī. Rīgas pilsētas arhitekta biroja vadītājs Gvido Princis atzinumā būvvaldei ir ieteicis neatbalstīt būvatļaujas izsniegšanu Okupācijas muzeja piebūves būvniecībai. Viņš ir ierosinājis apsvērt iespēju uzdot par pienākumu iesniedzējam novērst nepilnības, kas saistītas ar piebūves iederēšanos vēsturiskajā centrā. Būvvaldē norāda – vispirms jāizvērtē pilsētas arhitekta ierosinājumi, un tad kļūs zināms, vai projektētājam tiks dots uzdevums šīs norādes iekļaut projektā un īstenot.

Jūnija sākumā Rīgas pilsētas būvvaldes padome atlika Okupācijas muzeja ēkas rekonstrukcijas tehniskā projekta izskatīšanu, uzdodot arhitektiem to papildināt, kā arī prasot Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) un Rīgas pilsētas arhitekta atzinumus. VKPAI ēku atzinusi par kultūrvēsturiski vērtīgu, piešķirot tai vērtējumu 7 no 10, bet nav iebildusi pret piebūves būvniecību.

Latvijā

Šodien no plkst. 11 līdz 15 Dārzkopības institūta Pētera Upīša Ceriņu dārzā tiks svinēti Ābolu svētki, kuros pulcēsies mājražotāji, stādaudzētāji un augļkopji, konditori un citi tirgotāji, aģentūru LETA informēja Dobeles novada Kultūras pārvalde.

Svarīgākais