No Rīgas cirka daļējas ēkas slēgšanas skatītāji necietīs

© F64

Slēdzot Rīgas cirka ēkas daļu, kurā konstatētas būtiskas atkāpes no ēkas drošuma prasībām, necietīs ne skatītāji, ne arī darbinieki, aģentūrai LETA skaidroja cirka direktore Lolita Lipinska.

Viņa uzsvēra, ka tā teritorija, kurā uzturas skatītāji un arī cirka darbinieki, ir droša, tādēļ Rīgas cirks turpina darbu, gatavojoties jaunajai sezonai. Par nedrošu atzīta ēkas puse, kas ir no fasādes kreisajā pusē, kur grunts dēļ notiek mājas sēšanās. "Tas nav pēdējo dienu atgadījums. Māja sēžas jau kopš pagājušā gadsimta 50.gadiem, un tagad šis process ir apstājies," sacīja Lipinska.

Rīgas cirka direktore sacīja, ka cirka ēka vienmēr atbildīgi tiek apsekota, rūpīgi tiek pārbaudīta kupola izturība, kā arī tiek veiktas citas pārbaudes, lai skatītāji un cirka mākslinieki ēkā justos droši.

Līdz šim Rīgas cirka ēkā veikti nelieli ieguldījumi neatliekamos darbos, jo vērienīgāku darbu īstenošanai traucē nesakārtotais ēkas īpašumtiesību jautājums, piebilda Lipinska.

Kā ziņots, Būvniecības valsts kontroles birojs pirmdien atļāvis ekspluatēt daļu Rīgas cirka, pieprasot nekavējoties slēgt ēkas daļu, kurā konstatētas būtiskas atkāpes no ēkas drošuma prasībām.

Šā gada aprīlī, veicot sabiedrisko ēku apsekošanu, Būvniecības valsts kontroles birojs konstatēja, ka Rīgas cirka ēka, kas ir valsts nozīmes kultūras piemineklis, ir ļoti sliktā stāvoklī un tai nekavējoties nepieciešams kapitālais remonts un ēkas nesošo konstrukciju stiprināšanas darbi. Birojs informēja, ka slēdzienā par Rīgas cirka ēkas stāvokli ēkas īpašniekiem tika darīts zināms, ka ēku nedrīkstētu izmantot, norādot, ka ēkas īpašnieks uzņemas pilnu atbildību par iespējamām sekām, kas varētu iestāties.

 

Svarīgākais