Pamatīgi plūdi apgrūtina satiksmi Rīgā

© F64

Pēc stiprajām lietusgāzēm Rīgā sākta peļķu atsūknēšana vietās, kur tās ievērojami apgrūtina satiksmi, informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Lietavu dēļ izveidojies arī izskalojums zem Jūrkalnes ielas satiksmes pārvada Rīgā/ Ceļu uzturētāji pašlaik devušies turp, lai novērstu draudus satiksmes drošībai.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante, ceļu uzturētāji uz izskaloto posmu šodien devušies uzreiz pēc informācijas saņemšanas.

Darbu dēļ brauktuves nomale ir norobežota, taču satiksme nav slēgta.

Šīs dienas laikā situācija tiks atrisināta, sacīja Dimante.

Tāpat arī jānorāda, ka speciālā tehnika ar pārvietojamajiem sūkņiem strādā pilsētas centra ielās, Bolderājā, Čiekurkalnā, kā arī Teikā. Tehnika nosūknē uz brauktuves sakrājušos lietus ūdeni, savukārt ielu uzturēšanas speciālisti pārbauda, vai nav nosprostotas kanalizācijas akas, un, ja tiek konstatētas nepilnības, tās novērš.

Rīgas iedzīvotāji aicināti ziņot par applūdušām ielām, zvanot Rīgas domes Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 8003600. Rīgas domes Satiksmes departaments sola, ka uz applūdušajām ielām nekavējoties tiks nosūtītas lietus ūdens atsūknēšanas mašīnas.

Tikmēr speciālisti šobrīd turpina apsekot Rīgas ielas un tiltus un pēc nepieciešamības norīkos specializētās tehnikas vienības uz vietām, kur vajadzētu atsūknēt brauktuves. Satiksmes departaments arī atgādina, ka šādi laika apstākļi nav ierasti un pie tik stipra un ilgstoša lietus notekūdeņu sistēma nevar uzreiz novadīt tik milzīgu ūdens apjomu.

Jau vēstīts, ka šodien Latvijā, turpinoties ilgstošam lietum, nokrišņu daudzums sasniegs 20-40 milimetrus. Ilgstošs lietus ir gaidāms dienas pirmajā pusē Rīgā un valsts centrālajos rajonos, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Dienas laikā daudzviet ik pa laikam gaidāms lietus, vietām iespējams pērkona negaiss. Pūtīs mērens ziemeļu puses vējš, piekrastē brāzmās tas sasniegs ātrumu līdz 15 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra šodien būs plus 12, plus 17 grādi

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais