Policisti zirgu mugurās pārsteidz Rīgas skolēnus

© Valsts policija

Sākoties jaunajam mācību gadam, Valsts policija vēlas atgādināt ikvienam skolēnam par drošību uz ceļa, ārpus skolas un mājās. Tieši tādēļ vakar no pulksten 10:00 līdz 12:00 Rīgas Teikas iecirkņa policisti viesojās Rīgas Teikas vidusskolā.

Ciemošanās laikā policisti stāstīja bērniem par drošību uz ceļa, atgādinot, ka ir būtiski ievērot ceļu satiksmes noteikumus, jo tā ir iespējams izvairīties no nepatīkamām situācijām un droši nokļūt līdz skolai vai mājām.

Tāpat bērni varēja vērot policijas zirgu, kā arī dienesta suņu paraugdemonstrējumus. Bērni uzzināja, kur un kā patrulē policijas zirgi, savukārt dienesta suņi demonstrēja savus ikdienas pienākumus - pēdu un mantu meklēšana, dzīšanās pakaļ noziedzniekam u.c. Skolēni varēja izpētīt arī policijas trafarētos transportlīdzekļus – automašīnas un motociklu.

„Bērni ir katras valsts nākotne, un, iespējams, tieši viņi kļūst par nākamajiem policistiem un būs spējīgi rādīt vislabāko piemēru citiem. Lai drošs un aizrautīgs šis mācību gads!” savā facebook profilā vēl Valsts policijas pārstāvji.

Latvijā

No 2025.gada 1.janvāra Eiropas Savienības atbalsts tiks mērķēts uz sociāli vismazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām un tiks mainīts pārtikas atbalsta apjoms. To joprojām varēs saņemt ģimenes ar trūcīgas mājsaimniecības statusu un krīzes situācijā nonākušas mājsaimniecības, tostarp Ukrainas civiliedzīvotāji. Taču viens cilvēks varēs saņemt vienu pārtikas preču komplektu ceturksnī līdzšinējo 2 pārtikas preču komplektu vietā. ES atbalsts tiek nodrošināts Eiropas Sociālā fonda Plus programmas materiālās nenodrošinātības mazināšanai 2021.–2027. gadam ietvaros, informē Labklājības ministrija.