Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā samazinās divu maiņu skolas

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ar Rīgas Centra humanitārās vidusskolas audzēkņiem svinīgi atklāj jauno skolas ēku, kur mācīsies 1. un 2. klases skolēni © F64

Vairāku Rīgas skolu Zinību dienas ieskandināšanā, 1. septembrī, piedalījās Rīgas domes amatpersonas, mācību iestādēm dāvinot globusu, lai vienmēr atrastu ceļu uz mājām. Vasarā veikta skolu labiekārtošana un izveidoti jauni sporta laukumi.

Rīgas Centra humanitārās vidusskolas (RCHV) skolotāju un audzēkņu darbs ir atvieglots, jo vairs nepastāvēs mācības divās maiņās. Kā ierasts, 12. klases skolēni veda pirmklasniekus uz savu klasi, taču šoreiz bija jāmēro ceļš uz ēku Krišjāņa Barona ielā 116, kur tagad mācīsies 1. un 2. klases skolēni. Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks uzrunā skolotājiem, bērniem un viņu vecākiem informēja, ka nākamgad plānots atjaunot sporta stadionu, kurš atrodas pretī mācību iestādei un kuru izmanto arī RCHV audzēkņi.

Savukārt Rīgas 31. vidusskola šovasar ieguvusi jaunu sporta kompleksu, kur var nodarboties ar basketbolu un futbolu. Apsveikt ar izveidoto sporta laukumu ieradās Latvijas Futbola federācijas pārstāvji, kuru vidū bijušais Latvijas izlases futbolists Māris Verpakovskis skolai dāvināja jaunas futbola bumbas. Rīgas domes amatpersonas viesojās arī Rīgas Rīnūžu vidusskolā, kur šogad direktora amatā stājies Deniss Kļukins.

Mācību iestāžu vadītāji īpaši pateicās kolektīvu vadītājiem un bērniem par piedalīšanos XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Rīgas dome dāvāja globusus, ar novēlējumu, vienmēr atcerēties savu pilsētu un valsti.