Kundzes gados "saķeras" par sēdvietu sabiedriskajā transportā

© F64

Kāds visai nepatīkams gadījums noticis Rīgas sabiedriskajā transportā, kur, kā sociālajā tīklā facebook ziņo aculieciniece, notikusi divu sieviešu "cīņa" par sēdvietu.

Kā stāsta aculieciniece, tad visai neierastais atgadījums noticis trešā maršruta autobuša, un viņu pārsteidzis šo abu tantuku spars un ņiprums. 

Kā redzams video, tad incidents noticis visai neilgu brīdi. Aculieciniece stāsta, ka ārmalā sēdošā kundze bija izlēmusi, ka sēdēs viena, tomēr atstājusi brīvu vietu pie loga. Tikmēr otra kundze vēlējusies ieņemt brīvo vietu, kā rezultātā sācies nepatīkamais incidents. Sieviete, kas atradusies pie loga pagrūdusi vecāko kundzi ārmalā un piedraudējusi pat viņu nogalināt. Pēc tam sākās arī asāka vārdu pārmaiņa. Tiesa, facebook lietotāja nav norādījusi, kā šis konflikts noslēdzies. 

Aculieciniece facebook ierakstā brīdina: "Jaunieši, esiet uzmanīgi un laidiet tos tantukus apsēsties. Īstenībā vispār iesaku stāvēt kājās, savādāk, ka beigās vēl nedabonat ar kādu somu pa muguru. Jūs redzat – viņas ne to vien var izdarīt!"

Jāatgādina, ka "Rīgas satiksme" no šī gada 3.jūlija uzsākusi sociālu kampaņu, kurā aicina pasažierus būt savstarpēji pieklājīgiem, iecietīgiem un saprotošiem. Kampaņas laikā sabiedriskā transporta līdzekļu salonos un pieturvietās tiks izvietoti plakāti, kuros dažādu sociālo grupu pasažieri dalīsies ar to, kas viņiem sagādā patīkamus braucienus, tādējādi aicinot arī pārējos pasažierus aizdomāties par savstarpējo sapratni sabiedriskajā transportā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais