Pabalstu pārtikai saņēmuši 16 000 rīdzinieku

Līdz šīs nedēļas pirmdienai pabalstu pārtikas iegādei Rīgā bija saņēmuši 15 751 rīdzinieki par kopējo summu 472 530 lati, nra.lv informēja Rīgas domes Labklājības departamentā.

Rīgas Sociālā dienesta nodaļu teritoriālajos centros turpinās pabalstu izmaksa par palīdzību pārtikas iegādei, un iesniegumu, lai saņemtu pabalstu, vēl var iesniegt līdz šīs nedēļas beigām.

Pabalsts tiek piešķirts ar mērķi sniegt vienreizēju materiālu atbalstu bērniem, vecuma vai invaliditātes pensijas saņēmējiem un personām, kuras saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu. Pabalsta apmērs vienai personai ir 30 lati.

Tiesības saņemt pabalstu ir personām, kuras deklarējušas pamata dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas, dzīvo atbilstoši norādītajai adresei un kuru vidējie ienākumi pēdējos trīs mēnešu laikā nepārsniedz no 90 līdz 144 latiem atkarībā no ģimenes stāvokļa.

Personai, kas vēlas saņemt pabalstu, vai viņa likumīgajam pārstāvim jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā un līdz 2010.gada 30. janvārim jāiesniedz iesniegumu par pabalsta piešķiršanu un aizpilda iztikas līdzekļu deklarāciju, ja personai nav spēkā esošas iztikas līdzekļu deklarācijas.

Pabalsts tiks izmaksāts līdz 2010. gada 1.aprīlim, pārskaitot personas norādītajā norēķinu kontā vai izmaksājot skaidrā naudā. Neskaidrību gadījumos informāciju var iegūt zvanot pa Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

Svarīgākais