Rīgas svētki ienāk apkaimēs

© F64

Šogad Rīgas svētku apmeklētājiem tiek piedāvāts iesaistīties vairāk nekā 80 pasākumos ne tikai pilsētas centrā, bet arī apkaimēs.

Sestdien, 15. augustā, svētki tiks svinēti kultūras pilī Ziemeļblāzma un pils parkā, kultūras un atpūtas centrā Imanta un tā brīvdabas teritorijā, un kultūras centrā Iļģuciems.

No pulksten 12 kultūras pils Ziemeļblāzma parkā un Lielajā zālē izskanēs Rīgas svētku koncertprogramma Augusta Dombrovska miera osta. Plašā parka rotondā muzicēs gan Dombrovska mūzikas skolas audzēkņi un koklētāju ansamblis Pūt, vējiņi, gan Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) stīgu kvartets un čellisti Jānis Pauls un Miķelis Dobičins, gan LNSO vijolnieks Raimonds Ozols.

No pulksten 12 arī imantieši var doties uz pasākumu Rīgas svētki Imantā pie kultūras un atpūtas centra Anniņmuižas bulvārī 29. Jaunākos svētku apmeklētājus vilinās dažādas darbnīcas, būs iespēja uzspēlēt senās spēles un rotaļas, tiek solītas atrakcijas, tirdziņš un koncerti uz brīvdabas skatuves. Vakarpusē, pulksten 20.30, sāksies grupas Pērkons koncerts. Kultūras centra kinozālē vairākas stundas ilgs kinolektorijs un tiks demonstrētas filmas.

Savukārt kultūras centrā Iļģuciems svētku svinēšana sāksies pulksten 18 ar improvizācijas koncertu Tekstila mūzika. Improvizācijas mini orķestra Qwertyu sastāvā ir Sanktpēterburgas Eksperimentālās skaņu galerijas Improvizācijas mūzikas skolas absolventi. Mūziķi improvizēs, iedvesmojoties no Latvijas Mākslas akadēmijas studentu tekstila darbiem.

Atgādinām, ka sestdien un svētdien, 15. un 16. augustā, Rīgas sabiedrisko transportu (autobuss, tramvajs, trolejbuss) varēs izmantot bez maksas, izņemot minibusus, nakts satiksmes maršrutus un Retro tramvaju. Maksas autostāvvietas, kuras apkalpo uzņēmums Rīgas satiksme, Rīgas svētku laikā varēs izmantot bez maksas, izņemot pazemes autostāvvietu K. Valdemāra ielā 5a pie Kongresu nama.



Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais