Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Imantā plosās uguns gailis

Ar desmitajā stāvā izcēlušos ugunsgrēku ugunsdzēsēji tika galā nepilnās divās stundās. Neparedzēti viltīgas liesmas izrādījās otrajā ugunsgrēkā, kur ugunsdzēsēji nespēja nelaimi savaldīt, pat bez pārtraukuma strādājot vairāk nekā 36 stundas © F64

Vērienīgi ugunsgrēki aizvadītajās brīvdienās piemeklējuši Imantas mikrorajonu Rīgā, kur 24 stundu laikā netālu viens no otra izcēlušies divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki. Vienu no tiem ugunsdzēsējiem nebija izdevies nodzēst arī pēc vairāk nekā 24 stundu nepārtraukta darba.

Par pirmo ugunsgrēku Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki uzzināja naktī no svētdienas uz pirmdienu. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka Kurzemes prospektā ar atklātu liesmu deg trīspadsmit stāvu augstās bijušās rūpnīcas Radiotehnika ēkas desmitais stāvs. Liesmas to bija pārņēmušas 70 kvadrātmetru platībā. Lai savaldītu postošās liesmas un ugunsgrēku likvidētu, ugunsdzēsējiem bija nepieciešams mazāk par divām stundām.

Par vairākkārt lielāku izaicinājumu glābēju iemaņām un izturībai kļuva nākamais ugunsgrēks, kas izcēlās netālu no Radiotehnikas ēkas. Izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēma svētdienas rītā pulksten 6.25. Ugunsgrēks bija izcēlies daļēji apsaimniekotas trīsstāvu ēkas cokolstāvā, kur izvietojusies kāda mēbeļu ražotne.

Pēc vairāk nekā 10 stundu ilgiem dzēšanas darbiem ēkas iekšpusē drošības apsvērumu dēļ ugunsgrēka dzēšanas darbi tika turpināti no ēkas ārpuses. Dzēšot ugunsgrēku, viens ugunsdzēsējs glābējs guva kājas traumu un tika hospitalizēts.

Glābšanas dienesta pārstāve Marika Masule Neatkarīgo informēja, ka arī līdz pirmdienas vakaram ugunsdzēsēji nav spējuši savaldīt liesmas. Un dzēšanas darbi notika arī naktī no pirmdienas uz otrdienu. Notikuma vietā strādājuši 25 ugunsdzēsēji.