No Rīgas izvests vairāk kā 21 tūkstotis kubikmetru sniega

Šogad līdz 24. janvārim Rīgā no sabiedriskā transporta pieturvietām, Vecrīgas, gajēju tuneļiem, ielām un tiltiem izvests gandrīz 21 200 kubikmetru sniega.

Sniegs izvests no tām vietām pilsētas ielu tīklā, kur sniega vaļņi traucēja sabiedriskā transporta satiksmi un gājēju pārvietošanos. nra.lv informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ieva Prauliņa.

Sniega izvešana veikta arī no ielu malām, kur sniega tīrīšanas darbu veikšanai daudzviet bija ierobežota transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana. Līdz ar tīrīšanas darbu pabeigšanu, ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" ielu malās ir aizsegtas līdz nākamajiem tīrīšanas darbiem.

Ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" līdz 1.aprīlim tiks saglabātas Stabu ielas labajā pusē posmā no Avotu ielas līdz Valmieras ielai un Murjāņu ielas posmā no Kvēles ielas līdz Juglas ielai, lai specializētās kaisīšanas mašīnas varētu piekļūt un veikt ikdienas brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem. Iepriekš ielu malās stāvošie transportlīdzekļi traucēja ielu uzturēšanas tehniskas piekļuvi un ikdienas uzturēšanas darbu veikšanu.

Kopumā Rīgā maģistrālajās ielās, pa kurām kursē sabiedriskais transports, braukšanas apstākļi ir labi - brauktuves ir sausas un bez sniega.

Ielu apstrāde ar pretslīdes materiāliem turpinās daudzviet rajona nozīmes ielās, kur izveidojusies bieza piebrauktā sniega un ledus kārta.

Kā ziņots, ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā strādā diennakts dežūrrežīmā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais