Visu vasaru Rīgas Centrāltirgū nopērkamajiem gurķiem bija vērojama pakāpeniska cenas samazināšanās. Šobrīd tā sasniegusi zemāko punktu – kilograms gurķu maksā 30 centu.
Lai arī kā negribētos atzīt, taču rudens vairs nav aiz kalniem un ir laiks domāt par ziemas krājumu veidošanu, piemēram, gurķu marinēšanu. Patlaban tiem ir ļoti simpatizējošas cenas – atsevišķās tirdzniecības vietās gurķi maksā 30 centu (protams, jārēķinās, ka tie ir nestandarta), citviet – 60 vai 70 centu, taču biežāk redzamā cena ir 90 centu vai viens eiro kilogramā. Reti kur par gurķiem prasa 1,20 eiro.
Arī tomāti nedēļu no nedēļas kļuvuši lētāki, un patlaban Centrāltirgū tos var nopirkt, sākot no 60 centiem, līdz 3 eiro (raksturīgā cena ir nedaudz virs viena eiro) par kilogramu.
Cenu samazinājums arī kāpostiem un ziedkāpostiem: kāposti maksā 40 līdz 50 centu, ziedkāposti 70 līdz 90 centu kilogramā. Burkāniem cena ir robežās no 70 centiem līdz 1,20 eiro, sarkanajām bietēm no 80 centiem līdz vienam eiro kilogramā. Bet kartupeļus var nopirkt, sākot no 30 centiem kilogramā, cūku pupas maksā no viena līdz 1,20 eiro, zirņiem cena ir 2 eiro, sviesta pupām no viena līdz 2 eiro kilogramā, sīpoliem no viena līdz 2 eiro, bet kabačiem pārsvarā divas cenas: 40 vai 50 centu.
Ļoti daudzveidīgs Centrāltirgū ir ogu piedāvājums. Zemenes maksā no 2,50 līdz 3,70 eiro, ķirši no 1,10 līdz 3,50 eiro, avenes no 2,60 līdz 4 eiro, ērkšķogas – 2 eiro, jāņogas – 1,50 eiro kilogramā. Upenēm cena ir robežās no viena eiro līdz 1,40 eiro, plūmēm no 80 centiem līdz 1,50 eiro, mellenēm – 2,30 līdz 3 eiro litrā vai ap 4 eiro kilogramā. Lētākas kļuvušas lielogu mellenes – pirms nedēļas tās maksāja 7,50 līdz 8 eiro kilogramā, tagad no 3,90 līdz 5 eiro.