Par siltumu rīdziniekiem būs jāmaksā par 25% mazāk kā pirms gada

īdziniekiem par piegādāto siltumu pagājušā gada decembrī būs jāmaksā par 25% mazāk nekā gadu iepriekš, informē AS "Rīgas siltums" (RS).

Āra gaisa temperatūra 2009.gada decembrī bijusi vidēji mīnus divi grādi, bet 2008.gada decembrī vidējā temperatūra bija plus 0,8 grādi, tādēļ siltumenerģijas patēriņš pagājušā gada decembrī pieaudzis par 9,3%.

"Tomēr siltumenerģijas tarifs, salīdzinot ar 2008.gada decembri, samazinājies par aptuveni 30%, tādēļ izrakstīto rēķinu summa samazinājusies par 25%," stāsta RS Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Rence gan sacīja, ka siltumenerģijas patēriņš katrai mājai esot individuāls un atkarīgs no siltumtehniskajiem rādītājiem, piemēram, siltināšanas.

Pagājušā gada janvārī vidējā gaisa temperatūra bija mīnus 1,6 grādi, bet patlaban tā ir mīnus 9,2 grādi, tādēļ ievērojami pieaudzis siltumenerģijas patēriņš.

Gaisa temperatūrai pazeminoties par vienu grādu, siltumenerģijas patēriņš palielinās par 5%-6%. Tādēļ siltumenerģijas patēriņš šā gada janvārī varētu būt par 38%-46% lielāks nekā pērn, bet kopējais rēķins - nedaudz mazāks vai aptuveni tāds pats kā 2009.gada janvārī.

RS no 1.janvāra norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēros tarifu 29,24 lati par megavatstundu (Ls/MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa. Tarifs ir par 31% zemāks, salīdzinot ar 2009.gada janvāri, un tas ir nemainīgs kopš pērnā novembra.

RS siltumenerģijas tarifi var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais