Rīgas dārziņos vēl brīvas vietas

© F64

Rīgas dome aicina pirmsskolas vecuma bērnu vecākus pārbaudīt sava bērna pieteikumus rindā uz pašvaldības bērnudārziem, jo, iespējams, tie visi vairs nav aktuāli.

Rīgā atļauts elektroniskajā sistēmā bērnu vienlaikus reģistrēt trīs pirmsskolas izglītības iestādēs. Vecākiem ir arī iespēja pieteikt bērnus uz apmēram 100 brīvajām vietām pirmsskolas grupās 11 pašvaldības izglītības iestādēs.

Pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamentā (IKSD) informē, ka iespēja pieteikt mazuļus no pusotra gada vecuma ir 232. pirmsskolas izglītības iestādē un 244. pirmsskolas izglītības iestādē (mazākumtautību grupās), bērnudārzos Laismiņa un Jumis. Bērniem vecumā no trim gadiem brīvas vietas ir 36. pirmsskolas izglītības iestādē, 232. pirmsskolas izglītības iestādē, 112. pirmsskolas izglītības iestādē (mazākumtautību grupā), kā arī bērnudārzos Dzērvenīte un Ābelīte. Pieejamas arī brīvas vietas grupās, kas paredzētas mazākumtautību bērniem no trīs gadu vecuma un ir atvērtas skolās – Rīgas Itas Kozakevičas Poļu vidusskolas pirmsskolas sagatavošanas grupās un Rīgas 62. pirmsskolas izglītības iestādē, kā arī Rīgas Rīnūžu vidusskolas pirmsskolas grupās. IKSD brīdina, ka brīvo vietu aktuālais daudzums ir mainīgs, jo šobrīd notiek aktīva jaunu grupu komplektēšana.

Vecāki tiek aicināti aktualizēt datus elektroniskajā sistēmā, piemēram, vai visi iepriekš reģistrētie rindas pieteikumi ir aktuāli, vai pieteikumos norādītais vēlamais pirmsskolas programmas apguves uzsākšanas laiks joprojām atbilst vecāku vēlmēm un vai vecāki ir gatavi pieņemt uzaicinājumu no visām tām pirmsskolām, kuru rindās bērns ir reģistrēts. Ja ir pieteikumi, kuri vairs nav aktuāli, tos vajadzētu anulēt, atstājot aktuālus tikai pieteikumus uz tiem bērnudārziem, no kuriem uzaicinājumu vecāki būtu gatavi pieņemt. Ja bērns pieteikts tikai vienā dārziņā un vecāki izlemj viņu reģistrēt vēl kādā pirmsskolā, tad esošo pieteikumu gan nevajadzētu anulēt. Ieteicams arī pārliecināties, vai bērna dzīvesvieta Rīgas administratīvajā teritorijā ir deklarēta oficiāli vai tikai mutiski norādīta.



Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.