Liepājas policisti Rīgā aiztur ļoti netiklu itāli

© liepājniekiem.lv

Kā ziņo portāls liepājniekiem.lv, trešdien, 8.jūlijā Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas darbinieki, kuri atradušies Rīgā, lai nodrošinātu kārtību izglītības iestādēs, kurās uzturas bērni un jaunieši no Liepājas sakarā ar XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, pie Rīgas 66.speciālās vidusskolas Katrīnas ielā aizturēja 1965.gadā dzimušu Itālijas pilsoni, kurš veica netiklas darbības pašapmierinoties.

Liepājas Pašvaldības policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš apliecinājis  - Aizturētais Itālijas pilsonis nodots Valsts policijai lietas apstākļu tālākai noskaidrošanai.

Taujāts, vai netiklo ārvalstnieku redzējuši bērni, vai psiholoģisku traumu nav guvis kāds no Liepājas mazajiem dejotājiem – Liepājas 15.vidusskolas pirmklasniekiem, kuri apmetušies tieši šajā mācību iestādē, K.Vārpiņš atzina, ka viņa rīcībā detalizētākas informācijas nav.

Pašvaldības policijas priekšnieks Normunds Dīķis skaidrojis, ka Rīgā patlaban strādā četri Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas darbinieki, kuru pienākums ir nodrošinās drošību dziesmu un deju svētku dalībniekiem, kā arī rūpēties par sabiedrisko kārtību. Viņš uzskata, ka Pašvaldības policijas darbinieki savu uzdevumu izpildījuši godam – pārkāpumu nekavējoties novērsuši, pārkāpēju nododot Valsts policijai.

Tāpat arī portāls liepājniekiem.lv apliecinājis - sazinoties ar Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas darbiniekiem, kuri šajās dienās strādā Rīgā, noskaidrots, ka bērni, par laimi incidentu nav redzējuši, līdz ar ko psiholoģiskas traumas nav guvuši.

Kā stāstījusi Pašvaldības policijas darbiniece Ineta Sokolovska, kura vienlaikus šobrīd Rīgā ir gan kā policiste, gan mamma, vīrietis netiklās darbības veicis, apstājies iepretim skolai – pie dzīvojamās ēkas sienas. Bērni tobrīd skolā nav bijuši – mazie dziesmu svētku dalībnieki bijuši mēģinājumā.

I.Sokolovska, kura pamanījusi pārkāpumu, kopā ar vēl divām skolēnu mammām nekavējoties steigušās pie netiklā itāļa, pēc kā vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijai. I.Sokolovska zināja teikt, ka aizturētais itālis ir nevis tūrists, kurš kopā ar ģimeni dzīvo Rīgā. Turklāt Itālijas pilsonis spējis sazināties latviski.