BRĪDINĀJUMS: Negodīga māklere apkrāpj iedzīvotājus

© scanpix

Sociālajā tīklā facebook izplatījusies informācija par negodīgu mākleri vārdā Renāte, kura apkrāpusi kādu sievieti.

Kāda sociālā tīkla facebook lietotāja uz mēnesi noīrējusi dzīvokli Tērbatas iela 38  un par šo mitekli samaksājusi bargu naudu – 650 eiro. Tāpat viņa arī iemaksājusi 650 eiro lielu drošības naudu. Tomēr ierodoties dzīvoklī atklājies ļoti nepatīkams pārsteigums.

 

Mitekli saņēmu pretīgā stāvoklī – visur netīrs, putekļains, vannas istabā sastāvējuša ūdens traipi. Es visu iztīrīju un savedu pienācīgā stāvoklī. Tad izrādījās, ka dzīvoklī nav iespējams dabūt normālu internetu. Tāpat dzīvoklis bija ļoti mitrs, neomulīgs un drūms. Es aizbraucu uz citu dzīvokli un māklerei uzrakstīju īsziņu, ka esmu gatava atdot atslēgas. Man neko neatbildēja. Mēneša pēdējā dienā devos uz dzīvokli, lai atdotu atslēgas. Taču dzīvoklis, kurā atradās arī īres līgums, izrādījās slēgts. Tad ar nokavēšanos tur ieradās šī sieviete – māklere Renāte. Viņa man paziņoja, ka manu iemaksāto drošības naudu – 650 eiro – man neatdos, jo dzīvoklis esot bijis netīrs, kā arī komunālie maksājumi veido 200 eiro,” klāsta cietusī sieviete un piebilst, ka vēlāk negodīgās mākleres stāsts esot kļuvis arvien izpušķotāks un izpušķotāks.

„Vēlāk, kad sievietei zvanīja arī mani radinieki, viņa izdomāja, ka es esot tur sasitusi lustru, nozagusi mantas un paveikusi vēl virkni šausmīgu lietu un ka tagad viņa runāšot tikai ar policiju,” raksta sieviete un piebilst, ka ne policijā, ne tiesā pati gan neplāno vērsties, jo tiesas izdevumi krietni vien pārsniegšot izkrāpto summu, tomēr vēlas brīdināt un informēt citus iedzīvotājus, lai no šīs krāpnieces uzmanās!

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais