Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Rīgas Mākslas telpu" neiznomās; meklēs radošo direktoru

Pašvaldības SIA "Rīgas nami" izstāžu zāli "Rīgas Mākslas telpa" nevis nodos nomā kādam vienam uzņēmumam, bet sadarbosies ar visiem, kas kaut ko interesantu piedāvās, šodien Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputātus informēja "Rīgas namu" valdes priekšsēdētājs Andris Lācis.

Lācis norādīja, ka izstāžu zālei tiks meklēts radošais direktors un šim nolūkam izsludinās konkursu. Pretendentu vērtēšanai plānots izveidot speciālu māksliniecisko padomi.

Kā ziņots, pēc Rīgas Kultūras aģentūras likvidācijas SIA "Rīgas nami" tika deleģēts uzdevums turpmāk organizēt kultūras dzīvi "Rīgas Mākslas telpā", kinoteātrī "Rīga" un Rīgas Kongresu namā. Šī uzdevuma izpildei "Rīgas nami" aicināja pieteikties sadarbības partnerus, kuru piedāvājumus izvērtēja Izglītības, kultūras un sporta komitejas izveidotā darba grupa kopā ar ekspertiem.

Komiteja šodien apstiprināja darba grupas ziņojumu, kurā ieteikta tālākā rīcība ar minētajām kultūras iestādēm.

Ņemot vērā, ka kinoteātra "Rīga" prioritāte ir kino filmu demonstrēšana, darba grupa rekomendēja sadarbības līgumu slēgšanu ar biedrību "Starptautiskais kino centrs" un Nacionālo kino centru sadarbībā ar biedrību "Ekrāns", savukārt SIA "ARS 1" un SIA "Producents" pieaicināmi atsevišķu pasākumu vai programmu veidošanā.

Darba grupa rekomendēja Rīgas pilsētas izstāžu zālē saglabāt pēctecību saistībās, turpinot jau iesāktos projektus, it īpaši tos, kuriem ir starptautiski sadarbības partneri, realizējot perspektīvākos un apmeklētājus piesaistošus projektus no nodibinājuma "Fonds Kultūras Forums" un biedrības "Mākslas telpa" piedāvātās programmas, kā arī īstenojot citus mākslinieciski augstvērtīgus piedāvājumus.

Savukārt "Intro" zālē vajadzētu veidot daudzpusīgas jaunu, atzītu mākslinieku izstādes, strādāt pie ilgtermiņa līdz 2014.gadam izstāžu plāna sagatavošanas.

Darba grupa arī rekomendēja Rīgas pilsētas izstāžu zāles radošo projektu vadītāja izvēli veikt konkursa kārtībā, kā arī izveidot pastāvīgi darbojošos māksliniecisko padomi, kurai jāsniedz savi ieteikumi un jāizvērtē priekšlikumi augsta mākslinieciskā līmeņa nodrošināšanai un kultūras mantojuma saglabāšanai, īstenojot kultūras dzīves norišu daudzveidību kino "Rīga" un "Rīgas Mākslas telpā".