Centrāltirgū piedāvājums paplašinās, cenas sarūk

Vasara ir uzplaukusi pilnā krāšņumā, un, jo nedēļas, jo bagātāki kļūst Centrāltirgus tirdzniecības stendi. Pircējiem lielāka izvēle un cenas patīkamākas © F64

Rīgas Centrāltirgū sortiments kļūst arvien bagātīgāks un plašāks. Daudzi produkti kļuvuši lētāki.

Piemēram, iecienītāko preci Centrāltirgū – zemenes – var iegādāties, sākot no viena eiro kilogramā, bet lielākoties to cena ir robežās no 1,50 līdz 1,70 eiro (ievestajām). Cena sarukusi pašmāju ogām: tagad tās var iegādātie par pieciem vai sešiem eiro kilogramā (pirms nedēļas maksāja pat astoņus eiro). Starp citu, Centrāltirgū jau nopērkamas arī mēnešzemenes – plastmasas glāzīte ar ogām maksā divus eiro.

Jāteic, ka lētāki par pārdesmit centiem kilogramā kļuvuši daudzi vietējās izcelsmes produkti. Jaunie kartupeļi maksā no 60 centiem līdz 1,20 eiro kilogramā, kāposti no 70 centiem līdz vienam eiro, ziedkāposti – no 1,80 līdz diviem eiro, burkāni no 1,20 līdz 1,50 eiro, jaunie sīpoli no 70 centiem līdz 1,30 eiro. Latvijas gurķi maksā no 1,50 līdz 1,80 eiro, ievestie – pat sākot no 60 centiem. Tomāti kilogramā iegādājami, sakot no 80 centiem, bet pārsvarā to cena ir amplitūdā no 1,20 līdz 1,50 eiro (ievestajiem), bet Latvijas zemnieku izaudzētajiem cena ir no diviem līdz pieciem eiro. Ķiploki ir 50 vai 60 centu gabalā. Kabačus var iegādāties par 1,20 vai 1,30 eiro, sarkanās bietes no 1,20 līdz 1,50 eiro, sviesta pupas maksā trīs eiro. Bet saldos ķiršus pārdod no 2,50 līdz seši eiro kilogramā.

Centrāltirgū šovasar pirmo reizi tirdzniecībā paradījušās avenes (iebraucējas). To cena ir 12 eiro kilogramā jeb 2,50 vai trīs eiro par kastīti. Tirdzniecības stendos gozējas arī cukurzirnīši – 100 gramu maksā no 80 centiem līdz vienam eiro. Nopērkamas jau arī pirmās mellenes (no Ungārijas) – tās maksā 6,50 eiro kilogramā.



Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais