Rīgā dienas centrs bezpajumtniekiem būs atvērts arī sestdienās un svētdienās

No 23.janvāra Rīgas patversmes dienas centrs bezpajumtniekiem un maznodrošinātiem iedzīvotājiem Katoļu ielā 57 (Latgales priekšpilsēta) būs atvērts arī brīvdienās no plkst.9 līdz plkst.17.

Janvāra sākumā ir palielinājies pakalpojuma saņēmēju skaits Rīgas patversmes dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātiem iedzīvotājiem Katoļu ielā 57. Pakalpojumus dienā vidēji saņēma 142 - 175 cilvēki. 2009.gada decembrī dienas centra pakalpojumus saņēma 70 - 155 cilvēki dienā. 14.janvārī, kad gaisa temperatūra pazeminājās līdz mīnus 16 C, dienas centrā uzturējās 179 cilvēki.

Dienas centrs aukstajā laikā būs atvērts visu nedēļu, lai cilvēkiem bez noteiktas dzīves vietas nodrošinātu iespēju arī brīvdienās uzturēties siltās telpās.

Darba dienās centrā var saņemt sociālā darbinieka un psihologa konsultācijas. Atpūtas un nodarbību telpās var atjaunot un apgūt sociālās, izglītojošās prasmes, piedalīties sociālās rehabilitācijas nodarbībās, kā arī izmantot inventāru fizisko spēju attīstībai. Ir pieejami dezinfekcijas, kā arī dušas, veļas mazgāšanas un ēdināšanas pakalpojumi, darbojas noliktava-humānās palīdzības punkts un ir pieejami ģimenes ārsta pakalpojumi. Atsevišķā telpā cilvēki var skatīties televīzijas pārraides un mācību filmas, kā arī piedalīties tematiskajās nodarbībās. Dienas centrs ir pieejams arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Ar Rīgas centrālās bibliotēkas atbalstu ir izveidots grāmatu izsniegšanas punkts, kā arī nodrošināta piekļuve internetam.

Atgādinām, ka Rīgā darbojas 7 patversmes/naktspatversmes: Rīgas patversmes vīriešu nodaļā (Maskavas ielā 208); Rīgas patversmes sieviešu nodaļā (Bārddziņu ielā 2); Naktspatversmē vīriešiem "Zilais Krusts", Maskavas ielā 336; Naktspatversmē vīriešiem "Esi drošs", Bebru ielā 16; SIA "Craft Group" naktspatversme sievietēm un vīriešiem Bolderājā, Esplanādes ielā 1; Biedrības "Latvijas Sarkanais Krusts" (Gaiziņa iela 7) naktspatversmē vīriešiem un sievietēm; Biedrības “PINS" naktspatversme sievietēm (Tvaika ielā 2, korp.12).

Aukstajā laikā Rīgas patversmē/naktspatversmēs uzņem personas vieglā alkohola reibumā (izņemot naktspatversmi "Zilais Krusts").

Lūgums iedzīvotājiem būt atsaucīgiem un nepaiet vienaldzīgi garām cilvēkam, kurš nonācis bezpalīdzīgā stāvoklī, informējot par to un piezvanot uz ārkārtas situāciju tālruni 112 vai Rīgas pašvaldības policijai uz tālruni 02, kā arī ziņot par bezpajumtnieku pulcēšanās vietām Rīgas patversmes Mobilajai brigādei darba dienās (no plkst.10.00 līdz plkst.17.00) pa tālruni 67249660 vai mobilo tālruni 27023550.