Twitter lietotāji: Ja valstī notiek geju/lesbiešu "svētki", tā ir okupēta

© Twitter, LETA

Šodien Vērmanes dārzā un tā apkārtnē notiek lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu (LGBT) un viņu draugu apvienības - biedrības "Mozaīka" - organizētais gājiens un sapulce, ko sabiedrībā dēvē par Eiropraidu. Gan sociālajos tīklos, gan klātienē cilvēki pauž nosodījumu šim pasākumam.

Jau pirms gājiena sākšanās pie Brīvības pieminekļa pulcējas vairāki cilvēki, kas pauž negatīvu attieksmi pret šo pasākumu. Vienam no viņiem rokās ir Latvijas karogs un piekarināts plakāts, kurā teikts "Mēs esam pret homoseksualitātes propagandu".

Arī sociālajos tīklos ļaudis izsaka nosodījumu un nepatiku pret praidu. 

Piemēram,

Ivo Pavlovičs (@IvoPavlovics): Tās nav bailes, es nejūtu dusmas un naidu - es sēroju par tiem, kuri svin Eiropraidu. 20. jūnijs ir sēru diena.

Aldis Ramma ‏(@AldisRamma): Piekrītu mācītājam Ivo Pavlovičam šajā tēmā. Ja kādā valstī notiek Geju/Lezbiešu "Svētki", tad tā valsts ir okupēta.

Jānis Iesalnieks ‏(@JanisIesalnieks): Gan agresīvais praidisms, gan Kremļa imperiālisms ir latviskai Latvijai naidīgas ideoloģijas.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais