Novērsti defekti Stradiņa slimnīcas jaunajā korpusā

© F64

Rīgas pilsētas būvvalde vakar saņēmusi dokumentus par defektu novēršanu Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunajā projektā, šodien Saeimas deputātiem Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē sacīja būvvaldes vadītājs Ingus Vircavs.

Dokumentus būvvaldē iesniedzis būvdarbu veicējs pilnsabiedrība SBRE.

Vircavs stāstīja, ka nebūtiskākās problēmas bija saistītas ar korpusa energobloku un sesto bloku. Šajos blokos konstatētās problēmas jau ir novērstas, un no 7.maija būvdarbu turpināšana šeit ir atļauta.

Savukārt lielākās problēmas tika konstatētas korpusa 1. un 2.blokā, saistībā ar objekta kolonnām, sijām, kā arī tika novērotas "vertikalitātes problēmas". Vircavs norādīja, ka šajos korpusa blokos aprīļa beigās tika atļauts novērst defektus, bet ne sākt būvdarbus.

Tā kā būvnieks ir iesniedzis nepieciešamos dokumentus, būvvalde tagad pārbaudīs, vai tiešām iepriekš konstatētie defekti slimnīcas jaunajā korpusā ir novērsti.

Tāpat būvvaldei vēl jāpārbauda, vai būvnieki novērsuši konstatētās problēmas izpilddokumentācijā.

Tikai pēc nepieciešamajām pārbaudēm būvvalde varēs lemt par to, vai atļaut atsākt būvdarbus 1. un 2.blokā.

Vircavs klātesošajiem sacīja, ka būvvalde plāno šīs nedēļas laikā tikt galā ar dokumentu pārbaudi, savukārt ar notiekošo objektā būvvalde cer iepazīties līdz Jāņiem, sliktākajā gadījumā - pēc tiem.

Kā ziņots, konstatēto deformāciju dēļ kopš 11.februāra Rīgas pilsētas būvvalde apturēja Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecību.

 

Latvijā

Tuvākajā diennaktī debesis virs Latvijas būs diezgan skaidras un naktī austrumu rajonos gaiss var atdzist līdz -4 grādiem, bet sestdien dienā atkal būs mēreni silts, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Svarīgākais