Ap 20 cilvēku Doma laukumā piketē pret bēgļu izvietošanu ES valstīs

© f64

Ap 20 cilvēku šodien pulcējušies Doma laukumā, lai protestētu pret plāniem izvietot Latvijā citās Eiropas Savienības (ES) valstīs nonākušos bēgļus, novēroja aģentūra LETA.

 

Pasākumu organizējusi biedrība "Antiglobālisti". Dalībniekiem rokās ir liels plakāts ar biedrības nosaukumu, kā arī plakāts ar uzrakstu "Nepieļausim masu imigrāciju! Nepieļausim ES diktātu! Šī ir mūsu zeme! Šī ir mūsu valsts! Un mēs paši lemsim - kas un kā notiks mūsu teritorijā! Nestāvi malā - pievienojies Antiglobālistiem!".

Tāpat aktīvistiem rokās ir vēl viens plakāts, kas pauž "NĒ imigrantiem! NĒ jaunajam civilokupantu vilnim! Tauta, neguli! Mēs zaudējam savu valsti! Pievienojies Antiglobālistiem - kopīgai cīņai par mūsu visu nākotni!".

Piketētāji izveidojuši arī nelielu skatuvi, kā arī sagatavojuši skaņu pastiprinošas ierīces. Vienam no dalībniekiem līdzi arī akordeons.

Aktīvisti uzrunāja klātesošos, sākot spēlēt un dziedāt tautasdziesmu "Upe nesa ozoliņu", sakot, ka runas sekos pēc tam.

Doma laukumā notiek arī tirgus, kur tiek pārdoti dažādi suvenīri. Piketu ar interesi novēro ārzemju tūristi, mēģinot izprast tā mērķi.

Jau vēstīts, ka Eiropas Komisija ir pieņēmusi pirmos priekšlikumus visaptverošajā pieejā ar mērķi uzlabot migrācijas pārvaldību, norādot, ka Latvijai varētu būt jāuzņem 737 bēgļi. Kā liecina EK paziņojums, Latvijai no Itālijas būtu jāuzņem 310 bēgļi, bet no Grieķijas - 207. Tāpat Latvijai būtu jāuzņem 220 bēgļi no viņu mītnes zemēm.

Latvijā ir viens patvēruma meklētāju izmitināšanas centrs - "Mucenieki", kura kapacitāte, nodrošinot adekvātus sadzīves apstākļus, ir 100 personas, bet ārkārtas situācijā varētu izmitināt līdz 200 personām.

Kopš 1998.gada, kad Latvijā tika izveidota patvēruma sistēma, starptautisko aizsardzību Latvijā ir lūgusi 1531 persona. Bēgļa statuss piešķirts kopumā 65 personām, savukārt alternatīvās aizsardzības statuss - 127 personām, liecina IeM dati.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.