Rīgas dome piešķir līdzekļus baznīcas restaurācijai

© Publicitātes foto

Rīgas pašvaldība piešķirs 73 218 eiro Rīgas Svētā Aleksandra Ņevska baznīcas restaurācijas darbu pabeigšanai, šodien nolēma Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti.

Ar lūgumu par finansējuma piešķiršanu pie Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) vērsās baznīcas pārzinis Jānis Sinčevskis. Viņš norādījis, ka pēdējo trīs gadu laikā baznīcā ir notikušas būtiskas pārmaiņas - pateicoties Eiropas fondu līdzfinansējumam, renovēta dievnama fasāde un veikti remonta un restaurācijas darbi dievnama iekštelpās, kā arī nomainīta siltumapgādes sistēma un elektroinstalācijas sistēmas, jumta segums.

Pašlaik baznīcā turpinoties restaurācijas darbi, kuru veikšanai nepieciešams finansējums. Līdz šim draudze esot sekmīgi spējusi veikt visus darbus, bet darbu pabeigšanai atbilstoši tāmei nepieciešami 73 218,09 eiro.

Darbus plāno pabeigt līdz 30.jūnijam.

Rīgas Svētā Aleksandra Ņevska baznīca ir pilsētas un valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, reģistrēta Valsts aizsardzības kultūras pieminekļu sarakstā kā 19.gadsimta pirmās ceturtdaļas klasicisma stila piemērs, kura pilsētas vēsturiskā centra sastāvā iekļauta UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais