Rīgā sāk izsniegt elektrības norēķinu kartes

Šonedēļ Rīgas domes Sociālais dienests sāk izsniegt akciju sabiedrības Latvenergo elektrības norēķinu kartes trūcīgajiem iedzīvotājiem. Rīgā tādas varētu saņemt 14 524 mājsaimniecības.

Ar karti varēs norēķināties par kopumā patērētajām 500 kilovatstundām, kas naudas izteiksmē ir 37,15 lati. Tomēr ir noteikti arī ierobežojumi.

Rīgā elektrības dāvanu kartes saņemt iespējams Sociālā dienesta teritoriālajos centros pirmdienās no pulksten 9 līdz 18, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās – līdz pulksten 17: Latgales rajona nodaļā, teritoriālajā centrā Avoti, Ziemeļu rajona nodaļā, teritoriālajā centrā Ziemeļi, Ziemeļu rajona nodaļā, teritoriālajā centrā Vidzeme, Pārdaugavas rajona nodaļā, teritoriālajā centrā Dzirciems, Pārdaugavas rajona nodaļā, teritoriālajā centrā Āgenskalns.

Ar šo elektrības norēķinu karti būs atļauts nomaksāt parādu par elektroenerģiju, taču nedrīkstēs segt elektrības pieslēgšanas izdevumus. Par to būs jāsamaksā parādniekam pašam, un tikai tad elektrības padevi atjaunos. Izsniegto karti varēs tērēt neierobežotā laikā, bet to varēs izmantot tikai konkrētā persona, kas to saņēmusi. Elektrības dāvanu karte nav paredzēta dāvināšanai citiem.

Neskaidrību gadījumā par elektrības norēķinu kartes saņemšanu jāzvana uz Latvenergo bezmaksas informatīvo tālruni 80200402. Savukārt par rīdziniekiem pienākošos sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem informāciju var iegūt, zvanot uz Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

***

UZZIŅAI

Elektrības norēķinu kartes var saņemt: trūcīgās ģimenes ar bērniem, garantētā minimālā ienākuma pabalsta saņēmēji.

Lai saņemtu elektrības norēķinu karti, nepieciešams personu apliecinošs dokuments, trūcīgās personas izziņa, Latvenergo klienta līgums. Ieteicams ņemt līdzi pēdējo apmaksāto elektroenerģijas kvīti un vienu tukšu kvīti nākamajam maksājumam.

Avots: Rīgas dome