Rīgā noticis vēl viens agresīvas mežacūkas uzbrukums sunim

© F64

Rīgā noticis vēl viens mežacūkas uzbrukums sunim, vēsta telekanāls LNT.

 

Arī šis gadījums noticis Juglā. Pēc saķeršanās ar meža zvēru pamatīgi savainots suns, bet viņa saimniece Aleta tikusi cauri ar pamatīgu izbīli. Suns bija meties saimnieci aizstāvēt, un viņu pēc tam nācies nogādāt pie vetārsta.

Īsi pēc notikušā suņa saimniece raidījumam stāstīja, ka viņa kopusi savu piemājas dārziņu, kad pēkšņi esot sācis strauji tuvoties mežonīgs kuilis.

"Suns redzēja, ka mežacūka skrien uz manu pusi, un viņš metās mani aizstāvēt. Man pat balss ir aizkritusi, kā es kliedzu, lai tas kuilis liek mierā manu suni," stāstīja sieviete.

Viņa izsauca Pašvaldības policiju, kas fiksēja notikušo. Apkārtnes iedzīvotāji norāda, ka viņu māju apkārtne ir vienos cūku rakumos. Viņi esot saskaitījuši vismaz 19 mežacūkas.

Tikmēr Rīgas domē amatpersonas šodien nolēmušas laikā līdz Līgo svētkiem izveidot Medību koordinācijas komisiju, lai varētu praktiski sākt risināt jautājumu par mežacūku populācijas ierobežošanu.

Jau ziņots, ka arī pagājušās nedēļas nogalē Juglā kādai sievietei, kas bija devusies pastaigā ar suni, uzbrukusi mežacūka. Dzīvnieks uzbrucis sunim un sācis ar to cīnīties. Arī pēc šī negadījuma sunim bijusi nepieciešama steidzama vetārsta palīdzība, un klīnikā esot teikts, ka nedēļas laikā šis jau esot trešais suns, kurš cietis no mežacūkas uzbrukuma. Viens mežacūkas uzbrukums esot fiksēts arī Ezermalas ielā.

Latvijā

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir izsludinājusi iepirkumu par Biķernieku kompleksās sporta bāzes tuneļa pārbūvi un būvju demontāžu, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Svarīgākais